Készül idegenbe szakadt magyar nővérünk harmadik lemeze - vegyél belőle előre

2014.05.23. 14:36, rerecorder

balint e.jpg

Eszter Balint, vagyis persze Bálint Eszter 1977-ben, gyerekként, színházcsináló szüleivel emigrált Amerikába, Jim Jarmusch- és Woody Allen-filmekben szerepelt, kiadott két remek albumot (Flicker - 1999, Mud - 2004), dolgozott a Swansszal, Marc Ribottal, legfrissebben pedig a Louie című, nagyon klassz tévésorozatból ismerhetjük. Ja és éppen befejezte harmadik lemezének megírását, a felvételeket pedig a Pledge Musicon lehet előfinanszírozni.

I_ESZTER-2.jpgEszter Balint szülei a színházi körökben legendás Kassák Stúdió alternatív társulatához tartoztak, amely Halász Péter vezetésével 1977-ben telepedett le New Yorkban és vonult be a színháztörténelemben Squat Theatre néven, tagjai közt Bálint István költő-színész-rendezővel, Kollár Mariann-nal valamint az akkor tízéves lányukkal, Bálint Eszterrel, aki színházi szerepei után Jim Jarmusch kultikus, 1984-es Florida, a paradicsom című filmjében játszotta az egyik főszerepet (balra). Később feltűnt Woody Allen (Árnyék és köd), Steve Buscemi (Bárbajnokok) filmjeiben, dolgozott Michael Giraval az Angels Of Lightban és a Swansban is - még pedig alaphangszerén, hegedűn játszott -, de feltűnt Marc Ribot-, John Lurie-lemezen is. Sajátjaiból eddig kettő van, mindkettő igen jó, a korábbi Flicker akusztikus, folkosabb, az utóbbi Mud komplettebb, rockosabb megszólalásban nyújtja a gitáros-énekes-hegedűs dalait. Eszter Balint legutóbb, épp az elmúlt hetekben, a Louie című népszerű és kritikusok által körberajongott tévésorozatban tűnt fel, a szintén magyar származású Louis C.K. (eredetileg: Székely) által készített széria a negyedik évadnál jár, Eszter Balint pedig egy Magyarországról idős rokonát meglátogató nő szerepét játssza. Aki iránt persze a lányait egyedül nevelő főhős érzelmeket táplál és akiről gyorsan kiderül, hogy remekül hegedül.

A színész-énekes most elkészült tervezett harmadik albumának dalaival, de a felvételek elkészítését már közösségi finanszírozással tervezi, amelyhez ezt a Pledge Music-kampányt indította. Itt olvashatjuk kedves sorait magáról, meghallgathatjuk néhány korábbi dalát és szerepelnek a finanszírozási opciók és feltételek is. 


Eszter Balint a Louie-ban: 


az első lemezéről való Tattoo Sun


a második albumról való Here We Are

 

https://recorder.blog.hu/2014/05/23/keszul_idegenbe_szakadt_magyar_noverunk_harmadik_lemeze_vegyel_belole_elore
Készül idegenbe szakadt magyar nővérünk harmadik lemeze - vegyél belőle előre
süti beállítások módosítása