Végre nézhető a 2ManyDJs klasszikus mashup albuma

2014.05.09. 19:47, Frontrecorder

2manydjs.jpg

A Budapest Essentials eseménysorozat keretében május 31-én az Akváriumban fellépő 2ManyDJs, vagyis a belga Soulwax zenekar alapító testvérpárja elkészítette 2011 óta tartó audiovizuális mixsorozatának utolsó darabját, és mi mással tehetnék fel a koronát erre a zeneileg és képileg is észbontó(an szórakoztató) szériára, mint a mashup műfaj csúcsművével, az As Heard On Radio Soulwax Pt 2. című 2002-ben megjelent albumukkal.

A 2ManyDJs David és Stephen Dewaele dj-zős projektje, melyet 1995 óta működő zenekaruk, az indierockot elektronikával keresztező Soulwax mellett futtatnak. (A Soulwax-nek amúgy utoljára tíz éve jelent meg stúdióalbuma, de úgy hírlik, készülőben van már egy új lemez. A testvérpár pedig Soulwax név alatt készít tánczenei remixeket.) Dewaele-ék zenei mindenevők és megrögzött lemezgyűjtők, hobbiból kezdtek dj-zni. A kétezres évek kezdetén becsatlakoztak az akkoriban kibontakozó mashup-kultúrába, amelynek megalkották az egyik elnyűhetetlen klasszikus művét, az As Heard On Radio Soulwax Pt 2.című mixalbumot 2002-ben, olyan őrületes párosításokkal, mint a Stooges-tól a No Fun keresztezése a Salt 'N Pepa Push It-jával, vagy Skee-Lo I Wish című számának a cappekllája ráengedve a Breeders Cannonball-jára. Néhány év alatt aztán dj-tevékenységükkel eljutottak arra a szintre, ahol jelenleg is vannak, hogy fesztiválok headlinereként játszanak világszerte, ami szükségszerűen együtt járt azzal, hogy a szettjeikben kevésbe "vadulhattak el". Hogy szabadon kiélhessék zenei "perverzióikat", 2009-ben nekifogtak a Radio Soulwax projektnek, amelynek első lépéseként bedigitalizálták közel 50 ezres vinyl gyűjteményüket, majd elkezdtek tematikus audiovizuális mashup mixeket kreálni, képi oldalról a zeneszámok klipjeinek, lemezborítóinak ötletes és sokszor nagyon vicces felhasználásával. A koncepció szerint 24 egy órás mix készül, melyek egyenként válnak elérhetővé a Radio Soulwax weboldalon, illetve mobilos appon keresztül.

A DAVID BOWIE-NAK SZENTELT AUDIOVIZUÁLIS MIXET ITT MUTATTUK.

A mixek a végén egy teljes "rádiós" adásnapot adnak ki, ami onnantól folyamatosan ismétlődik. A Radio Soulwax 2011. június 28-án indult, és tegnap, május 8-án vált teljessé (a befejező rész mobil appon május 12-től lesz elérhető). Ez az utolsó óra nem más, mint a 2002-es mixlemezük animációs vizuál verziója, és azért is különleges, mert a zenei mix az eredetileg tervezett, 114 számot (számrészletet) összedolgozó változat, ami anno jogosítási problémák miatt nem jelenhetett meg hivatalosan (a lemezre 45 szám került rá). A Radio Soulwax teljes folyama itt élvezhető, alább a 2ManyDJs legendás mixe "megelevenedve":

 

https://recorder.blog.hu/2014/05/09/vegre_nezheto_minden_idok_legjobb_mashup_albuma
Végre nézhető a 2ManyDJs klasszikus mashup albuma
süti beállítások módosítása