Hány dal fér el egy kazettán? A Sony szerint 65 millió!

2014.05.07. 13:00, subrecorder

tumblr_mzwzzfItb01suvmcoo1_1280.jpg

Ezen a héten jelentette be a Sony új projektjét a Nemzetközi Mágnes Konferencián (mert hát ugye ilyen is van) Drezdában. Egy új technológia segítségével megalkották azt a szalagot, amely 185 terabyte adatot képes tárolni. 

A Sony új szalagján a mágneskristályok alig 8 nanométer méretű részecskékből állnak, ezért minden korábbinál nagyobb sűrűségű réteget alkotnak, és 2,5 négyzetcentiméterenként 150 gigabyte adatot tudnak tárolni. Ez körülbelül 3700 darab Blu-ray lemeznek felel meg, vagy ha háromperces hosszal számolunk, közel 65 millió dal fér rá.

Megjelenési időpontot még nem jelentettek be, de egészen biztosan kereskedelmi forgalomban is kapható lesz a kazetta. Hogy lehűtsük a kedélyeket, említsük meg, hogy a Sony inkább "ipari méretű adatok hosszú távra való tárolására" tervezte, nem pedig, hogy azon tartsunk zenéket, filmeket, videojátékokat. Már magának a technológiának a megléte is reményt kelthet azonban bennünk, hogy eljön majd az az idő, amikor lesz nálad egy kazetta, és megkérdezik tőled: milyen dalok vannak rajta? Mire a válaszod: "áh, csak AZ ÖSSZES!"

Bár az utóbbi pár évben a kazetta formátum kifejezetten menő (még mi is adtunk ki kazettát), a többi hagyományos zenei adathordozónál is nagyobb veszélyben volt az előző évtizedben.A mélypontot 2007 jelentette, amikor egész évben összesen kevesebb mint 275 000 darabot adtak el belőle világszerte. Tavaly ez a szám már 2 millió volt.

 

ITTHON LEGUTÓBB A NORMAFA RECORDS MUTATKOZOTT BE A FORMÁTUM SEGÍTSÉGÉVEL.

Címkék: sony kazetta
https://recorder.blog.hu/2014/05/07/hany_dal_fer_el_egy_kazettan_a_sony_szerint_65_millio_kesz
Hány dal fér el egy kazettán? A Sony szerint 65 millió!
süti beállítások módosítása