Klippremier! Képzelt Város: Theodor

2014.05.05. 13:00, Frontrecorder

sc3.jpg

Elkészült a második klip a Képzelt Város remek tavalyi albumához. Az Ég veled, Anatolij! után ismét egy kortárstánc performanszot láthatunk a Theodor című dal angliai tengerparton forgatott videójában, amely a végtelen világűr és az emberi lét kicsinysége közötti kapcsolatot dolgozza fel metaforikus képekben 

A KÉPZELT VÁROS EDDIGI PÁLYAÍVÉT MEGRAJZOLÓ INTERJÚNK ITT.

A klipet Bolla Szilvia fotóművész rendezte (aki készített már zenei videót korábban a Žagarnak, Norbert Kristofnak és Berriloomnak is), így mesél az alkotás konceptuális hátteréről: "A dalhoz készült videó egy mozgóképet, kortárstáncot és performanszot átívelő kísérletezés közben létrejött fiktív, túlromantizált környezet, amelyben a múlandó, sérülékeny emberi létezés kontrasztba kerül a világűr felfoghatatlan dimenzióival. Nauen Park performansz művésszel és kortárs táncossal együttműködve az elveszett kozmonauták által lehetségesen tapasztalt, elképzelt teret keressük, ahol az eddig soha nem látott táj szépsége okozta eufória és az ismeretlenben rejtőzködő halál egyaránt jelen van. Miközben az ember kockázatot vállalva eleget tesz a felfedezés utáni vágyának, a kozmosz végtelenségében egyidejűleg éli át annak csodáját és veszélyét. Fokozatosan veszti el a tér, az idő és a tömeg reális érzékelését, lassanként elmerül egy ismeretlen, láthatár nélküli világban. A videó elkészítésére számos, a Képzelt Város tagjaival közös téma volt hatással; az égi jelenségek esztétikája tudományos megfigyelésekkel alátámasztva, vakmerő korai űrkísérletek, a romantikus expedíciók hőskora, Andrei Tarkovszkij, utópia és disztópia elméletek, valamint hosszas illuminált beszélgetések fiatal jövőbeli csillagászokkal az univerzum legfurább szegmenseiről, szupertitkos űrkutatásokról és lehetetlen bolygófelszínekről.”

Íme a Theodor kozmikus megfoghatatlanságot, földöntúliságot sugárzó videója:

A Képzelt Város legközelebb május 31-én játszik a Black Hourglass társaságában, az A38 tetőteraszán (Facebook-eseményoldal), nyáron pedig a Fishing On Orfűn és a Művészetek Völgyében is fellépnek.

https://recorder.blog.hu/2014/05/05/klippremier_kepzelt_varos_theodor
Klippremier! Képzelt Város: Theodor
süti beállítások módosítása