Klippremier! DJ Bootsie: Rokka

2014.05.05. 19:00, rerecorder

bootsie.jpg

DJ Bootsie öt év szünet - a 2009-es, BBE Recordsnál megjelent Holidays In The Shade - után, ősszel jelenteti meg harmadik stúdiólemezét, amelynek In Solem Verti lesz a címe. A lemez felvezető dala bátor elrugaszkodás a korábbi Boostie-hangzástól, a számhoz készült twerkelős-táncolós-ugrókötelezős klip pedig a "komoly Bootsie" imidzstől.

Bootsie új lemezanyaga jó eséllyel mindenkinek meglepetés lesz, legalábbis a Rokka című, vijjógós-bass-es, népi mondókát szaggató dal alapján mindenképpen. Bootsie-t a dal hatásairól kérdeztük: „régóta kacérkodom a népzene és a hiphop, egyéb műfajok fúziójával, az első ilyen találatom a Horseriders Toward The Abyss című szám volt, ami egy stílusgyakorlatnak indult. Azóta elmerültem a táncház-felvételek hallgatásában. Ott találtam ezt a mondókát is, amit felgyorsítottam és a most menő bass műfajú alapra ültettem, elektronikával meghintve.” A stílusváltásról és az új lemezről is beszélt Bootsie: „Szeretem, mert nem olyan „komoly” mint az eddigi dolgaim és jellemző az új, szeptemberben megjelenő In Solem Verti című lemez hangulatára, zenei megoldásaira is. Az új korongon 13 szám lesz, amelyek beat, bass, experimental hiphop kategóriába sorolhatók. A Rokkán kívül két számban van még „népies” hatás, egyben pedig közreműködik Ligeti György (Zagar, We Are Rockstars, Puzzle) is.”

A klip rendezője, Jakab Péter a videó ötletéről és a forgatásról mesélt: „A video eredeti koncepciója szerint egy sokkal agresszívebb és sötétebb hangulatot árasztott volna. Ezt aztán közösen elvetettük és a zene karakteréhez nyúlva az eredeti elképzelés „stylingját” kicsit eltúlozva, egy klasszikus, nagyon színes image-klipet forgattunk hozzá. Bootsie-ról alapvetően egy igen komor és komoly kép él a korábbi vizuális megjelenései alapján, ettől szeretett volna homlokegyenest eltérő, rá abszolút nem jellemző videót forgatni. A képeket azért mindenesetre nyersen hagytuk és elég durván is vágtuk azokat, hogy annyira ne essünk át a ló túloldalára. De gyakorlatilag popzenei csomagolást kapott egy alapvetően popzenei csomagolásba bújtatott, valójában groteszk zene. Így a képek atmoszférája a zenével egy furcsa kontrasztot alkothat és még furcsább. Egy hamis zenetévé-kompatibilis klip készült, három forgatási nappal. Feltűnik benne Bootsie-n kívül többek között DJ Nara, Benski (azaz Simon Bence, a klipet készítő kreatív ügynökségtől, illetve Az Árral Szembenből, az ő és Bootsie kilencvenes évekbeli úttörő rapzenekarából – a szerk.) és a Goodas Crew dancehall tánccsapat, illetve a Maklári Sportklub ugróköteles lánycsapata is. Az operatőr Kósa Péter volt, a ruhákban Lendvai Lilla és Stefánkovits Fanni segített.”

Simon Bence, a klipet készítő BP Creative ügynökség nevében nyilatkozott:„Bootsie-val 19 évvel ezelőtt találkoztunk először. Hamar kiderült számomra, hogy hatalmas tehetség és az a minőségi és egyedi produktum, amelyet az első pillanattól szállított, garancia volt a sikerre. Most – közösen végigzenélt 6 év és 19 év barátság után – nagy kihívás és nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy felkért bennünket egy videoklip készítésére és egy ehhez kapcsolódó minikampányra. Kollégáim, Jakab Péter rendezői és Kósa Péter operatőri munkája és kitartó hozzáállása inspiráló erőt adott. Példamutató munkamorállal dolgozott velünk a stáb minden tagja, így a végeredmény is nagyszerű lett. A Rokka egy remek dal, a forgatás során napi 8 órán keresztül hallgatva sem untunk rá, az album pedig bomba lesz füleinknek.”

a Rokka le is tölthető - innen.

és akkor a Rokka twerkölős-táncolós-ugrókötelezős klipje: 

https://recorder.blog.hu/2014/05/05/klippremier_dj_bootsie_rokka
Klippremier! DJ Bootsie: Rokka
süti beállítások módosítása