Dalpremier! Blahalouisiana: Az első reggelen

2014.05.02. 15:00, rerecorder

blaha_1.jpg

A Blahalouisiana körül nagyon felpörögtek az események amióta tavaly ősszel bemutattuk őket Magyarradar rovatunkban, majd nálunk premierezték első videójukat, a finom erotikával hívogató Tonight I'll Dress In Blue-t. Hogy mást ne mondjuk, leszerződtek a Gold Recordhoz és beválasztották őket a Nagy-Szín-Pad "tehetségfelmutató" 15-ös mezőnyébe, valamint hamarosan érkezik a második EP, amit egy magyar nyelvű számmal harangoznak be - ezzel az elsőre is azonnal fülbemászó Az első reggelen című dallal, itt.

Az öttagú Blahalouisiana emellett persze egyre többet koncertezik - hogy mást ne mondjunk, ők voltak a teltházas Morcheeba-fellépés előzenekara -, egyre több helyen arat szép sikereket: az itthon nemrégiben (mások mellett velük) indult Balcony TV Budapestes teraszkoncertjük először bekerült a szerkesztőségi válogatásban, majd a legnézettebb klipként megnyerte a globális Balcony TV heti versenyét, a Global Music Rumble-t. Hamarosan érkezik a következő EP, amelyen szerepel a teraszkoncertről már ismert Walkin In The Rain, a címadó Movin On, valamint egy magyar nyelvű szám is, ahogy azt már a tavaly év végi, Recorderes klippremieren is megsúgták Blaháék. 

Az első reggelen című első magyar nyelvű dal az egyéjszakás kalandokról szól, és instant slágervárományos, de meséljen róla Jancsó Gábor, a kvintett basszusgitárosa: "Ez a dal egy egyéjszakás kaland utáni szerelmi csalódásról szól. Mentes minden világmegváltó vagy mélylélektani törekvéstől, de egy szikrányi komolyságot talán kölcsönözhet neki a tény, hogy ez a téma elég sok fiatalt érint, sokak hétvégéit kuszálja össze egy-egy ilyen este. Tisztában vagyunk vele, hogy anyanyelvünkben mennyi lehetőség rejlik. Ezeknek a felfedezése egy nehéz feladat, amihez igyekszünk felnőni, párhuzamosan az angol nyelvű dalok megírásával."

A Blahalouisiana nagyon készül a Nagy-Szín-Pad megmérettetésre is, amelynek három elődöntője május 20-22. között zajlik majd, legközelebb viszont szülővárosában, Székesfehérváron lép fel a zenekar, és itt hangzik majd el először az új dal, Facebook-eseményoldal


a groove-os ritmusú, öblös orgonahangszínekkel, úú-úú vokálokkal spékelt Az első reggelen


a Blahalouisiana Balcony TV-s előadása, a Walkin In The Rain

https://recorder.blog.hu/2014/05/02/dalpremier_blahalouisiana_az_elso_reggelen
Dalpremier! Blahalouisiana: Az első reggelen
süti beállítások módosítása