Kincskeresés könyvtárban és új dalok a Coldplaytől

2014.04.30. 13:44, subrecorder

coldplay_1.jpg

Május 19-én fog megjelenni a Coldplay hatodik nagylemeze, a Ghost Stories. Az új albumról szépen folyamatosan szivárogtatták az információkat, dalok, videók, akciók formájában, most ezeket gyűjtöttük egy cikkbe. 

A legelső kiadott dalra, a Midnightra, sokan felkapták a fejüket, hiszen úgy tűnt, egy éles stílusváltással a Coldplay elment egy Bon Ivert idéző bensőséges, folkos irányba. A következő megosztott szám, a Magic azonban mindenkit visszaültetett a helyére, ez már inkább hasonlított a klasszikus arénába illő Chris Martin szerzeményekhez, amelyeket a zenekar előző két lemezén hallhattunk (Viva La Vida - 2008, Mylo Xyloto - 2011).

A Coldplay leforgatott egy 60 perces zenei dokumentumfilmet is, amelyben a Ghost Stories dalait (és néhány régebbi slágert - Viva La Vida, Paradise, Clocks) játsszák, ez a lemez megjelenése előtti napon lesz látható. A BBC Radio 1 stúdiójában aztán eljátszottak még egy új számot (Oceans), majd a tegnapi nap folyamán feltöltötték új albumuk második single-jét, az Avicii-vel közösen jegyzett A Sky Full Of Stars-t. 

A legérdekesebb akciót szintén tegnap indították, amikor is Chris Martin énekes a világ 9 könyvtárába elrejtette a Ghost Stories 9 dalának kézzel írott szövegét. A szellemhistóriás kötetekbe eldugott borítékok közül négyet már meg is találtak a rajongók, Barcelonában, Helsinkiben, Szingapúrban és Mexikóvárosban már nem érdemes feldúlni a könyvtárakat. A kilencből egy boríték a szöveg mellett tartalmaz két darab belépőt és ingyen utazásra felhasználható kupont Londonba, a Coldplay július 1-i, Royal Albert Hall-ban rendezett koncertjére. Indulhatunk hát a Szabó Ervinbe, széttúrni a szabadpolcos emeleteket, hátha...


A legfrissebb Coldplay-dal, az Avicii-vel közös A Sky Full Of Stars:


Az Oceans a BBC Radio 1 stúdiójában:


A Coldplay koncert-/dokumentumfilm trailere:


A Magic és a hozzá készült videó, melyet Jonas Akerlund rendezett:


a "Bon Iveres" Midnight:

Címkék: coldplay
https://recorder.blog.hu/2014/04/30/kincskereses_konyvtarban_es_uj_dalok_a_coldplaytol_kesz
Kincskeresés könyvtárban és új dalok a Coldplaytől
süti beállítások módosítása