Magyarradar: Deephlux

2014.04.24. 15:55, Frontrecorder

deephlux.jpg

Alkalmi társulásnak indult, aztán a 2012-es Talentométer tehetségkutató különdíján felbuzdulva igazi zenekarrá kovácsolódott a Deephlux, amelynek stílusa önmeghatározásuk szerint soulectroacoustic. Nem könnyű behatárolni a zenéjüket, és pont ez a lényege, hogy szabadon, organikusan folyik össze benne hiphop, neosoul, downtempo elektronika, fúziós- és afrodzsessz, a hangmintákra épülő alapok az élő hangszeres játékkal, melyet a fuvola és a villanyorgona repdeső futamai dominálnak. Az öttagú formáció számára mérföldkő ez az április, hiszen a napokban megjelentették hosszasan érlelt bemutatkozó albumukat, amit a hónap elején a Hidden Orchestra előtt mutattak be az A38-on. Legközelebb pedig április 29-én az Instantban játszanak (a Lynd társaságában).

Megalakulás éve: 2012

Tagok: Bencze László – gitár
, Őrsi András (ONE-AB) – sampler, scratch
, Végh Balázs – ének
, Weil András – billentyű
, Zahár Fanni – fuvola, szaxofon

Stílus: triphop, downtempo, neosoul, bass music

Hatások: Bonobo, Electric Wire Hustle, Hiatus Kaiyote, Portishead, Massive Attack, Doors...

Kiadó: nincs

Történet: Nekünk is meglepetés volt, hogy 2012-ben az A38 Talentométer után a gyerekszoba-zenekarból hirtelen valami komoly lett. Magunkra zártuk a stúdió ajtaját, és eldöntöttük, hogy addig nem nyitjuk ki, amíg össze nem hozunk egy olyan albumot, ami mindannyiunknak tetszik. Több mint egy év telt el, mire először koncerteztünk. Nagyszerű visszajelzéseket kaptunk, de ott volt a fejünkben, hogy a produkciót még fejlesztenünk kell a nagy színpadhoz. Így újra befelé koncentráltunk, újragondoltuk a dalokat, és ráfeküdtünk a stúdiómunkára. A cél az lett, hogy elkészítsük az első lemezünket, és bemutassuk a Hajó közönségének 2014-ben. Gyakorlatilag megvalósult a vágyunk: áprilisban a Hidden Orchestra előzenekaraként előadhattuk azt, ami már két éve érlelődött bennünk. A lemezbemutató jobban sikerült, mint gondoltuk, ennek az élményével és lendületével indulunk neki az idei koncertszezonnak.

Megjelenések: Objects LP (2014. április)

Küldetés: Azt hallani, hogy valaki az utcán a zenénket dúdolja.

Jövőkép: Gilles Peterson elismerő kézfogása.

Mellékprojektek: A csapat tagjai a SoulClap Budapest, Ethnofil, Gourmand zenekarokat is erősítik. 

Szexepil: Kicsi lány nagy hangszer és persze Laci bajsza.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Különdíj a 2012-es Talentométer tehetségkutató live act/elektronikus kategóriájában. Lemezbemutató koncert idén áprilisban az A38-on, a skót Hidden Orchestra előtt.


A Deephlux első albuma teljes hosszában:




És egy stúdióvideó a formációtól: 

Címkék: magyarradar deephlux
https://recorder.blog.hu/2014/04/24/magyarradar_deephlux
Magyarradar: Deephlux
süti beállítások módosítása