Albumpremier! Rosa Parks: I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream

2014.04.23. 14:00, Frontrecorder

rosaparks.jpg

A 2007-ben alakult győri Rosa Parks sokszínű hangzásvilágával tűnik ki a hazai posztrock-színtéren, instrumentális zenéjükben a műfaj klasszikus elemeit math rock, prog, punk, indie hatásokkal dúsítják. A zenekarból 2012 őszén kiszállt a dobos, akinek a helyére az ex-marionette ID Bíró Péter érkezett, már vele vették fel az I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream ironikus címet kapott első albumukat, amely itt a Recorderen debütál. A négytagú zenekar holnap, április 24-én a Dürer Kertben mutatja be élőben a lemez anyagát, majd egy tíznapos külföldi turnéra indul.

A POSTROCK.HU REMEK TAVALYI VÁLOGATÁSÁN OTT A ROSA PARKS IS.

Az eddig egy 2010-es EP-vel, majd egy split kiadvánnyal jelentkező Rosa Parks bemutatkozó albumához az új dobos érkezése adta meg a kezdő löketet, az új számokat már együtt írták. "Szinte percről-percre születtek új dalok, nagyon produktívan és gyorsan tudtunk együtt dolgozni. Mivel mind a négyen kb. ugyanazt akartuk, természetesen alakult ki a váz, rövid idő alatt megírtuk a lemezt, a dalokat pedig két nap alatt rögzítettük a Supersize stúdióban, szinte egy-egy lélegzetvétellel, hogy még inkább megőrizzük a természetességet” - árulja el Bíró Péter. A zenekar basszusgitárosa, Bóna Flórián így összegzi a lemezt: "Az album számai ugyanolyan metódusban születtek, mint a korábbiak: szabadjára engedtük az ösztönöket, az otthonról hozott hatásokat. Ez most azt eredményezte, hogy kevesebb a hagyományos értelemben vett posztrock elem, és sokkal több a matek, a punk, persze, a saját értelmezésünkben. A végtelen dallamok helyett a játékosságon van a hangsúly, a lefelé bámulás helyett a felfelé nézésen.”

A szerzői kiadásban ma megjelenő album (a cím az I scream, you scream, we all scream for ice cream mondás kifordítása, amit a zenekar próbatermének falán lógó diszkógömb inspirált) hét száma sűrű témaváltásokkal operál, összetett szerkezetű, zeneileg szerteágazó, de mindezekkel együtt is egységes anyag, amit nagyfokú (néha már-már huncut) játékosság hat át. A lemez meghallgatható alább, illetve ingyen letölthető a Rosa Parks Bandcamp-oldaláról. Hamarosan megvásárolható lesz bakeliten is, cd-n pedig akár már a holnapi lemezbemutató koncertről is hazavihető. A Dürer Kertben a Fuseim, a dUNA és az Ana Never társaságában játszik a Rosa Parks, ez lesz a negyedik európai turnéjának nyitóállomása egyben, itt a Facebook-eseményoldal.

https://recorder.blog.hu/2014/04/23/albumpremier_rosa_parks_i_scream_you_scream_we_all_scream_for_mainstream
Albumpremier! Rosa Parks: I Scream, You Scream, We All Scream For Mainstream
süti beállítások módosítása