Programajánló: 2014. április 22-28.

2014.04.21. 20:18, subrecorder

kingkahn-1041.jpg

Ha leért a sonka, a tojás és a pálinka, nálunk máris nézheted, hová menj holnaptól kipihenni a fárasztó hosszúhétvégét. Folkzene, elektronikus dolgok, az elmaradhatatlan posztrock, na meg szóljunk Khan Királyról is, aki biztosan az év eddigi egyik legbolondabb buliját hozza majd el nekünk. 

Április 22. Kedd

Már húsvét hétfőn elindul a 2014-es Budapest Folk Fest, a főváros egyetlen folkzene fesztiválja, mi most a keddi napot emeljük ki, persze ez nem jelenti azt, hogy a többin felejthető programok lennének. Sőt!

Budapest Folk Fest - Mezei SzilárdKaroliina KreintaalDresch Quartet

Helyszín: Fonó Budai Zeneház

Kezdés: 19:30

Belépő: 1500 / 2000 Ft

Facebook esemény

A fesztivál második napját a Mezei Szilárd Túl a Tiszán Innen Zenekar nyitja meg. A vajdasági hegedűs/brácsás ezt a fellépését Bodor Anikó híres zentai népzenekutató gyűjtésének szenteli, stílusában keveredik a népzene és az improvizatív jazz. A Túl a Tiszán Innen 9 tagból áll, úgyhogy telt hangzásra lehet számítani az este nyitányaként. Utána az észt származású, de Magyarországon tanuló fiatal Karoliina Kreintaal fellépése következik, két hazai zenésszel kiegészülve (Porteleki Áron, Kiss Krisztián) észt népdalokat játszanak, magyar népi hangszerekkel. Végül a Dresch Mihály által vezetett Dresch Quartet zárja az estét "Lélek-zene életből" című koncertjével (egy tavalyi internetes szavazáson a négyes Kapu És Kert című lemeze lett az év jazzalbuma). További Folk Fest programok, csak felsorolásképp: Rackajam, Csík Zenekar lemezbemutató, Cimbaliband, Buda Folk Band


Április 23. Szerda

Az UH Fest utódjaként az UH Estek keretein belül sok modern elektronikus zenei előadót láthattunk az elmúlt pár évben, idén most lesz az első esemény.

UH Est - Innercity, Raising Holy Sparks, Lázár Gábor, Drone Travolta

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 20:00

Belépő: 1000 Ft

Tavaly olyan nevek jöttek hozzánk UH Estre, mint Robert Piotrowicz, Container, Nate Young, vagy Radian, és bizony az idei első esemény sem szégyenkezhet, szépen illik az eddigi sorba a belga Innercity drone-os, jazzes ipari elektronikája és az ír Raising Holy Sparks pszichedelikus ütemei. A márciusi, magyar előadók számára rendezett UH Demo est folyamán már bizonyító Drone Travolta is játszhat szerdán, illetve élő előadással jelentkezik Lázár Gábor, hogy kapjunk még egy kis hazait. 


Április 24. Csütörtök

Az északír And So I Watch You From Afar eklektikus zenéjében keverednek a stoner döngölések, a matekmetálos kiszámíthatatlanság és a pszichedelikus elszállások, szóval változatosságra biztosan nem lesz panasz a zenekar sokadik magyarországi koncertjén.

And So I Watch You From Afar

Helyszín: A38

Kezdés 19:00

Belépő: 2900 / 3500 Ft

Facebook esemény

Az ember inkább mondaná egy blackmetál zenekarra, hogy a tagok olyan neveket adnak egymásnak, mint Face Eater és Bone Crusher, de ebben az esetben az ember tévedne, ilyen jelzőkkel ugyanis a ASIWYFA (milyen remek rövidítés!) korai időszakában illették egymást a zenészek. Kevés az olyan posztrock előadó, akik nem veszik magukat halál komolyan, és nem úgy játszanak, mintha a világ sorsa múlna rajta, ők viszont pont ilyenek. Könnyednek nem könnyed a zenéjük (van benne a Mogwaiból és a Dillinger Escape Planből is), de mindenképpen üde színfoltnak mondható a komor posztrock színtéren Rory Fryers zenekara. Alig több mint egy éves új lemezüket (All Hail Bright Futures) hozzák nekünk a hajóra. Elég korán indul a koncert, és a szervezők felhívták rá a figyelmet, hogy pontosan fognak kezdeni. 


Április 25. Péntek

A phenom'enon magazin 4. születésnapját ünnepli Andy Butler, a Hercules And Love Affair vezérének klasszikus diszkó-house zenéjével. 

Andy Butler, Revue, TMX, Lotfi Begi

Helyszín: Ötkert

Kezdés: 22:00

Belépő: 1000 Ft (lány) / 2000 Ft (fiú)

Facebook esemény

A tinédzserkorban már klasszikus zongoradarabokat szerző Butler 15 évesen állt először dj-pult mögé, majd manhattani egyetemi tanulmányai után a 2000-es években alapította meg a Hercules And Love Affair zenekart, amelynek első slágere a Blind rögtön 2008 legjobb dala lett a Pitchforknál. Ebben az Antony & The Johnsons frontembere, Antony Hegarty énekelt, de a kollektívában kezdettől rotálódnak a vokalisták. 2011-ben játszottak a Balaton Soundon, nemsokára megjelenik a zenekar harmadik nagylemeze (The Feast Of The Broken Heart), most az agytröszt Butler dj-szettel jön az Ötkertbe. Előtte és utána hazánk fiai, Revue, TMX és Lotfi Begi játszanak.


ITT ELOLVASHATSZ MINDENT AMIT AZ ÚJ HERCULES AND LOVE AFFAIR LEMEZRŐL EDDIG TUDUNK.

 

Április 26. Szombat

Hazánk jelenleg legfontosabb okostechnóval foglalkozó kiadója, a Farbwechsel másodszorra rendezi meg a Live Sessionst, ami ezúttal egyben lemez(/kazetta) bemutató is lesz.

Farbwechsel Live Sessions - Norwell & S Olbricht, Alpár, Route 8

Helyszín: Kontra Klub

Kezdés: 22:00

Belépő: 500 Ft (teljes egészében a fellépőket támogatja)

Facebook esemény

Kazettakiadót ma már az undergroundban is nehéz találni, a Farbwechselnek mégis sikerült nevet szereznie, mint az a hely, ahol jelenleg a legizgalmasabb dolgok történnek elektronikus zenei téren Magyarországon. Ezen az estén a kiadó pártfogoltjai analóg szintiken és dobgépeken jammelnek valami kísérletit, míg a két legnagyobb névnek számító Norwell és S Olbricht a brit Cleaning Tapes gondozásában megjelent közös lemezüket (Untitled) mutatják be. Élő szettel készül még Route 8 és Alpár, ráadásul az egész estét élőben videostreamelik is, ha esetleg mondjuk Bangkokban lennél aznap. 


A Majdnem Híres Rocksuli évadnyitó biciklitúráján ismét a hazai zenei életben fontos helyszínekre gurulhatsz el, hogy ott aztán az addig melletted tekerő szakértők vezessenek körbe.

Bike and Roll évadnyitó túra

Helyszín: a túra a Szóda Kávézótól indul

Kezdés: 12:00

Belépő: saját biciklivel ingyenes, amúgy a kerékpárbérlés ára

Facebook esemény

Az egyetlen akkreditált zenei menedzserképzést tartó Majdnem Híres Rocksuli sokadik alkalommal rendezi meg városjáró biciklitúráját, ahol Budapest popkulturális központjait járhatod végig, szakértők idegenvezetését hallgatva. Voltak már programok a Kultiplexnél (vagyis annak helyén), az Artisjus tanácstermében és a Stageshop gitárboltban, most a Wave lemezboltot, az Akváriumot és a Rockmúzeumot érintik a túra állomásai. A Waveben Pápai Sándor és Madár András mesél arról, hogy milyen volt a rendszerváltás környékén lemezboltot üzemeltetni, és hogyan voltak képesek a mai napig életben maradni. Az átalakított Akváriumban Réz György tart bejárást, végül pedig a RAM Colosseumban lévő Rockmúzeumnál köt ki a csapat. Jelentkezni az info@mhrs.hu e-mail címen lehet, ha nincs saját biciklid, írj és kapsz béreltet. 


Április 27. Vasárnap

Az elvetemült garázsrocker King Khan a berlini The Shrines-szal érkezik hozzánk a Kuplungba, hogy az év egyik legbolondabb/legjobb cirkuszi punkbuliját nyomják el. Extrém fejfedők, soul- és R&B-hatások, valamint 9 (!) tagú pusztítógárda.

King Khan & The Shrines, Xtreme Blues Dog, Wattican Punk Ballet

Helyszín: Kuplung

Kezdés: 19:00

Belépő: 2400 / 2900 Ft

Facebook esemény

Ha azt hiszed, hogy a garázsrock szcéna csak hosszú hajú, halászgatyás slackerekből áll, nézz rá az indiai King Khanra és máris megérted, miért ő a stílus egyik legfelkapottabb és legbefolyásosabb figurája. Kilenc fő általában 3 punkzenekart is ki szokott adni, de úgy tűnik emberünk szofisztikált zenéjéhez szükség van minden fellelhető segítségre, a berlini The Shrines pedig tökéletesen játssza a szerepét: csak pont annyira verik szét a színpadot, hogy ne lopják el a turbános frontembertől a a főszerepet. Brazíliából érkezik Xtreme Blues Dog aki (hogy mindkét véglet meglegyen) one man bandként csinálja a trash-punkot, valamint játszanak az örmény származású Arutyunyan testvérek is, vagyis a Wattican Punk Ballet. Ezt aztán NE hagyd ki!


Április 28. Hétfő

A 30 éves Amadinda ütőegyüttes a jubileumi koncertjén Presser Gáborral játszik Presser Gábor-számokat. Na meg újoncként ott lesz Karácsony János is.

Amadinda ütőegyüttes - Presser Gábor - Karácsony János

Helyszín: Madách Imre Művelődési Központ, Vác

Kezdés: 19:00

Belépő: 5900 Ft

Facebook esemény

Az első Presser-Amadinda szilvesztert 2001-ben rendezték meg a Zeneakadémián, ekkor került szóba a Presser-féle LGT-dalok újragondolása. A világszerte ismert művészekkel (Schiff András, Marton Éva, James Wood) dolgozó Amadinda repertoárja azóta kibővült már Presser-szerzeményekkel, Karácsony János darabjaival és A padlás című musical betétdalaival is. A különleges estén a szerzemények egyszer teljes ütőhangszeres kísérettel, máskor egy szál zongorával szólalnak meg. A váci Madách Imre Művelődési Központban előadásra kerülő egyedülálló fellépésre érdemes gyorsan jegyet váltani, mert már nem sok maradt.

 

További ajánlott zenei események idénre:

 

Május 1. Csütörtök

A38

LÄRM

Maximilion Dunbar

 

Május 3., Szombat

A38

Mykki Blanco

 

Május 6. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Peter Gabriel

 

Május 21. Szerda

A38

Woven Hand

 

Május 22. Csütörtök

A38

The Coup

 

Május 24.

A38

Pangaea

 

Május 28. Szerda

MÜPA

Pat Metheny

 

Május 29. Csütörtök

Corvintető

Jillionaire

 

Május 30. Péntek

Corvintető

Outlook Launch Party

 

Június 3. Kedd

Papp László Budapest Sportaréna

Iron Maiden

 

Június 6. Péntek

Kuplung

Crocodiles

 

Június 9.

A38

Glasser

 

Június 17. Kedd

Budapest Park

Dropkick Muprhys

 

Június 18. Szerfda

A38

Crowbar

 

Június 25. Szerda

A38

The Naked And Famous

 

Július 1. Kedd

Budapest Park

Protest The Hero

 

Július 9.Szerda

Gozsdu Manó Klub

Deap Vally

 

Augusztus 2. Szombat

Akvárium

Black Lips

 

Augusztus 10. Vasárnap

A38

Converge

 

Október 18. Szombat

Papp László Budapest Sportaréna

Kylie Minogue

 

Október 19. Vasárnap

A38

OFF!

 

Október 27. Hétfő

Papp László Budapest Sportaréna

James Blunt

https://recorder.blog.hu/2014/04/21/programajanlo_2014_aprilis_22-28_kesz
Programajánló: 2014. április 22-28.
süti beállítások módosítása