Fizess elő, és minden hónapban kapsz egy vinylt, plusz egy koktélreceptet!

2014.04.21. 11:04, subrecorder

VinylMePlease.jpg

A Vinyl Me, Please nevű innovatív vállalkozás azokat célozza meg, akik szeretnének zenét gyűjteni vinylen, de nem tudják, hogy hol kezdjenek neki. A szolgáltatás különlegessége, hogy az előfizetőknek személyes tanácsadás után minden hónapban elküldenek egy hanglemezt és mellé egy, a zenéhez illő italreceptet.

Egy ilyen startup létrehozásának ötlete abban a világban, ahol havi 1500 forintért a világ majd' összes ismert zeneszáma elérhető, elég elmaradottnak tűnik, de Matt Fiedler és Tyler Barstow vállalkozása mégis megtalálta a közönségét (nem kis részben azért, mert a vinyl újra nagyon divatos). Abból indultak ki, hogy saját zenekollekciót nagyon nehéz elkezdeni, ha az ember laikusként tekint a médiumra. Mivel indítsak? Mit érdemes megvenni és mit nem? Mi az, aminek minden gyűjteményben ott van a helye? Ebben segít a két chicagói, most már több mint 600 embernek havonta. 

2013 januárjában 10 feliratkozóval indultak, és amíg el nem érték a 150-es nagyságot, addig minden egyes előfizetővel személyesen, telefonon egyeztettek, segítettek a gyűjtésben. Ez később már lehetetlenné vált, de az archívumot elnézve így is mindig remek lemezeket választanak ki. Az áprilisi darab a Diarrhea Planet nevű punkzenekar I'm Rich Beyond Your Wildest Dreams című albuma, de küldték már ki SBTRKT lemezét, Thelonious Monkot, Explosions In The Sky-t és Japandroids-ot is. Látszik tehát, hogy az új zenék megismertetésére is fektetnek hangsúlyt, nem pedig a tényleg kötelező alapdarabokat (pl. Abbey Road)  küldik csak ki.

Minden lemezt külön nyomással készítenek, tehát ha megrendeled a szolgáltatást, akkor abból a fajtából csak neked és a többi feliratkozónak lesz az egész világon. Olyan albumok ezek, amelyeknél érdemes leülni és az elejétől a végéig meghallgatni őket, melléjük pedig jól jöhet némi szürcsölnivaló is, ezért minden lemezhez a hangulatának megfelelő koktélrecept jár, amivel igazán teljessé tehető az élmény. 

Na jó, de mennyi az annyi? Nem egy Spotify vagy Deezer havidíj az biztos, nemzetközi szállítással (vagyis ami nekünk, magyaroknak is megfelelő) egy hónapra 44 dollárt kérnek el, de ha az éves tervet választjuk, akkor 12 hónapra 450 dollárt fizetünk, ami már csak 37,5 / hó. Nem olcsó, de az emberi tényező miatt még így is sokaknak megérheti. És úgy tűnik meg is éri, minden hónapban 25%-kal növekszik az előfizetők száma. Ha szeretnél te is havonta egy új egy lemezt az ajtód elé, akkor itt tudsz feliratkozni


Egy dal a Diarrhea Planet tavalyi albumáról:


a posztdubstep producer SBTRKT albumáról az egyik legismertebb dal:

 
az Explosions In The Sky poszt-rock zenekar teljes harmadik lemeze:

Címkék: vinyl me please
https://recorder.blog.hu/2014/04/21/fizess_elo_es_minden_honapban_kapsz_egy_vinyl-t_plusz_egy_koktelreceptet_kesz
Fizess elő, és minden hónapban kapsz egy vinylt, plusz egy koktélreceptet!
süti beállítások módosítása