A Deezernél is ingyenes a mobil zenehallgatás

2014.04.18. 15:18, BizRecorder

deezer_freemium_en.jpg

A Deezer a napokban két új rádiós funkcióval bővítette szolgáltatásait, illetve bevezette az ingyenes, korlátok nélküli hozzáférést a zenei kínálatához.

A most bevezetett Flow a deezeresek playlistjei, korábban hallgatott zenéi alapján állít össze folyamatos, rádió jellegű zenefolyamot, és véletlenszerűen játssza le a számokat. A zenefolyam testre szabható, egy alkalommal akár 5 dalt is léptethetünk.

A Play ugyancsak rádiós újítás, amely a felhasználók - saját, vagy mások által összeállított - kedvenc lejátszási listáihoz kever a Deezer által ajánlott zenéket és és hoz létre rádióadókat.

A két új funkcióval a mobilján is hozzáférhet kedvenc zenéihez mindenki, aki az ingyenes Deezert használta a weben. A Deezer ezzel együtt az időkorlátot is megszüntette mind a webes, mind a tabletes felületén.

 

Az ingyenességgel a francia streamingszolgáltató a Spotify és az Rdio nyomdokaiba lép. A Deezer lépése egyértelműen jelzi, hogy a cég készül belépni a tengerentúli piacra, ahol jelenleg még nincs jelen. Alapból ugyan a Deezer más stratégiát követ, így ennek ennek a fajta ingyenességnek a bevezetése nem lenne számára égető kérdés, ha viszont szeretné megvetni a lábát Amerikában, ahhoz alapkövetelmény, hogy kiterjessze, bővítse ingyenes lábát.

A mostani újítások után a nagy kérdés, hogy hogyan, milyen formában tud majd egymás mellett élni a rádió jellegű funkcionalitás és a klasszikus streaming funkcionalitás, és ugyanez elmondható az ingyenes és a prémium előfizetői szolgáltatások viszonyára. A Spotify esetében ugyanezek a lépések egyértelműen a tervezett tőzsdére lépéssel hozhatóak összefüggésbe, a Deezernél viszont nem tudunk ilyen tervekről.

 

Pléh Dániel

Címkék: deezer
https://recorder.blog.hu/2014/04/18/a_deezernel_is_ingyenes_a_mobil_zenehallgatas
A Deezernél is ingyenes a mobil zenehallgatás
süti beállítások módosítása