Dalpremier! Hippikiller feat. BoZaN: This Bridge

2014.04.16. 11:05, rerecorder

Hippikiller feat BoZaN 2_ok.jpg

A tavaly júniusban bemutatott, MC Fedorával közös Love Is Pain volt (egy Van Halen-feldolgozás után) az akkor némi szünet után visszatérő Hippikiller első friss, saját dala, amely egyben egy készülő lemezt is beharangozott. Nos, a Mixtape From The Striped Room lemez elkészült, hamarosan itt a Recorderen lesz a premierje, de előtte még egy felvezető szerzemény következik, a BoZaNnal közös - részben a Bron/Broen című tévésorozat által ihletett - szédítő This Bridge, amelyhez alkalmi klip is társul.

hippikiller_mixtape_album cover_1500_2014.jpgBihari Balázs, újságíró, szerkesztő már a nyolcvanas évek vége óta aktívan zenél (NeoDADAEaSt), a Hippikillert 2003-ban alapította, az első korszak 2010 körül ért véget, és a köré épülő formáció tavaly, némi szünet után aktivizálódott ismét. A Mixtape From The Striped Room című friss kiadvány hamarosan megjelenik digitálisan, majd készül belőle kazetta, hogy a címnek is tökéletesen megfeleljen. Az eklektikus, izgalmas anyagról most az utolsó előtti szám következik, amiben Bodrogi András a vendégénekes, aki meg BoZaN néven működik dalszerző-előadóként. A This Bridge baljós hangulatú, kavargó, szédítő szám, rengeteg zenei téma kel benne nászra. Bébé a dal kalandokat, izgalmakat sem nélkülöző születéséről mesél: "nem újdonság, hogy a zenészek többsége rengeteg dalötletet gyúr évekig, azokon túl, amelyek öt perc alatt készen kipattannak a fejből. Nos, a This Bridge is ilyen, sőt a munkacíme a legjellemzőbb, hiszen D-Guitar néven futott, ugyanis eredetileg egy Soundgarden-szerű gitárriffre épült. Aztán elkezdtek kikopni a gitárok és láttam, hogy ebből vagy hiphopszám lesz vagy odaadom a mezőhegyesi Nine Inch Nailsnek. Bodrogi Andris barátom is Schramnál készítette felvételeit és nyilvánvaló, hogy nagyon hasonló zenei platformon dolgozunk, még ha más is a végeredmény. Magas labda volt, hogy elhívjam énekelni. A dal már 99 százalékban kész volt, amikor munkámból fakadóan Likó Marcival készítettünk rádiók számára konzervinterjút és ekkor valami bődületes bénázás során véletlenül teljesen letöröltem a már meglévő sávokat. Majdnem elájultam. Nem volt visszaút, a 99 százalékos megkevert verziót kineveztem 100 százalékossá, ebből lett a végleges master. Majd pár nappal később megtaláltam egy másik vinyón a letörölt sávokat.

Persze megszólítottuk BoZaNt is: „a This Bridge című dal egy számomra izgalmas kollaboráció volt egy számomra kedves és régóta ismert zeneszerző-előadó barátommal. A dal egy korai változatával találkozva egy igazi kreatív együttműködés eredménye lett a végleges változat. Bébével mindketten nagy rajongói vagyunk a svéd-dán kooperációban létrejött Bron/Broen (The Bridge) című tévésorozatnak. A dalcím innen eredeteztethető. A dal hangulata szerintem hasonló a sorozatéhoz. A szöveg viszont talán a magunk mögött, vagy épp a magunk előtt felégetett hidakról, lehetőségekről szól.”

A Hippikiller április 19-én fellép a Record Store Dayen 11:00 órai kezdettel a Wave lemezboltban, Facebook-eseményoldal

a This Bridge című dal és a hozzá rendelt, talált anyagból dolgozó klip: 

https://recorder.blog.hu/2014/04/16/dalpremier_hippikiller_feat_bozan_this_bridge
Dalpremier! Hippikiller feat. BoZaN: This Bridge
süti beállítások módosítása