Beiktatták a Nirvanát a Rock And Roll Hall Of Fame-be

2014.04.12. 14:05, subrecorder

nirvana_2.jpg

Április 10-én este 29. alkalommal rendezték meg a Rock And Roll Hall Of Fame-be való rendes évi beiktatási ceremóniát, 2014-ben a Nirvana, a Kiss, Peter Gabriel, Cat Stevens, az E Street Band és a Hall And Oates került be. A Nirvana előadásánál Kurt Cobain helyére énekesnők ugrottak be: Joan Jett, Kim Gordon, St. Vincent és Lorde.

A Rock And Roll Halhatatlanok Csarnokába való bekerülés feltétele, hogy legalább 25 évnek kell eltelnie a zenekar első megjelenése és a beiktatás közt. Mivel a Nirvana első felvétele 1988 novemberében jelent meg (Love Buzz, egy Shocking Blue nevű holland zenekar dalának feldolgozása), ezért ők azon ritka társaság tagjai lettek, akik rögtön a lehető legelső alkalommal bekerülnek. Az eseményen ott volt Dave Grohl és Krist Novoselic, valamint természetesen az örök jóbarát és zenésztárs, az utolsó Nirvana turnéfelállás tagja, Pat Smear. Még Courtney Love, Kurt Cobain volt felesége is jelen volt, Grohllal meg is ölelték egymást, pedig az elmúlt 20 évben nem sok jó szót váltottak. 


PÁR ÉVE COURTNEY LOVE-NAK MÉG KEDVENC IDŐTÖLTÉSE VOLT A FOO FIGHTERS ÓCSÁROLÁSA.

Nem maradhatott el a Nirvana fellépése sem, Grohl, Novoselic és Smear mellé a Smells Like Teen Spiritre Joan Jett ugrott be énekelni. A Lithiumot St. Vincent énekelte, az All Apologiest Lorde, de még a Sonic Youth-os Kim Gordon is beszállt egy dal erejéig (ő az Aneurysm-t énekelte). A beiktató pedig Michael Stipe volt, az R.E.M. énekese. "Az igazságot mondták ki, és nagyon sok ember hallgatott rájuk" - mondta a zenekarról. A köszönőbeszédükben Grohl a világ dobosait éltette, Novoselic pedig magának Kurt Cobainnak köszönte meg. 

Hiába szólt nagyrészt az este a Nirvanáról, azért mások is tagjai lettek a Csarnoknak. Peter Gabrielt a Coldplay énekese, Chris Martin iktatta be, később közösen adták elő a Washing Of The Watert. Cat Stevenst Art Garfunkel, Tom Morello gitáros pedig a Kiss-t köszöntötte a halhatatlanok között. Nagy várakozás előzte meg a Kiss fellépést de aztán belső ellentétek miatt erre sajnos nem került sor. Bruce Springsteen saját háttérzenekarát, az E Street Bandet iktatta be, ?uestlove pedig a Hall And Oates-t. 


Michael Stipe beavatási beszéde:


Kim Gordon és a Nirvana:


Joan Jett és a Nirvana:


St. Vincent és a Nirvana:


Lorde és a Nirvana:


A Nirvana legelső single-je, a Love Buzz:

https://recorder.blog.hu/2014/04/12/beiktattak_a_nirvanat_a_rock_and_roll_hall_of_fame-be
Beiktatták a Nirvanát a Rock And Roll Hall Of Fame-be
süti beállítások módosítása