Tengeri rókalány keresi a szerelmet a nagyvárosban a Galantis klipjében (18+)

2014.04.09. 16:26, Frontrecorder

galantisyou.jpg

A Daft Punktól a Da Funk klipje a kutyafejű alakkal megvan? Ezt juttatja eszünkbe az új svéd dancepop duó, a Galantis friss videója, amelyben szintén egy magányos állatember figura bolyong a nagyvárosi éjszakában, jelen esetben egy, izé, tengeri rókalány.

galantis.jpgA Galantis misztikumot sugárzó neve mögött egyébként két kipróbált producer nagykutya áll: Christian Karlsson, a Miike Snow zenekar, illetve a Bloodshy & Avant slágergyáros páros egyik tagja (hogy mást ne mondjunk, ők jegyzik Britney Spears Toxic-ját) és az elektronikus tánczenei berkekben Style Of Eye-ként ismert Linus Eklow, aki nem mellesleg az Icona Pop világslágerének, az I Love It-nak a társszerzője. Régóta figyelték már egymás munkásságát, aztán a véletlennek köszönhetően többször is összefutottak ugyanabban a stúdióban,  jobban megismerték egymást és ahogy az lenni szokott, kiderült, hogy hasonlóak a zenei elképzeléseik. Pontosabban, Karlsson jobban el akart mélyedni a tánczenében, Eklow pedig a dalszerzői tudását akarta továbbfejleszteni, ez a két cél találkozik félúton a tavaly életre hívott Galantis-ban, amely az aktuális EDM-megszólalások és a dallamos, érzelmes popzene "visszafogottan bombasztikus" hibridje, a rádiókban éppúgy megállja a helyét, mint fesztiválok partiarénáiban. A duó kezdetben az interneten keresztül dolgozott, de ez nem vált be, ezért elvonultak egy parányi balti-tengeri szigetre, ahol az elzártság és a végtelen víztömeg végre meghozta számukra az ihletet, és elkészült az első cím nélküli anyaguk, ami április elsején jelent meg. A Galantis fontos része a vizuális körítés, amelynek központi eleme a jelképük, a "tengeri róka", vagyis egy rókafej, benne egy színpompás medúzával. Ez a tengeri róka kel életre a Galantis új klipjében, amit a You című fülbemászó dalukhoz forgatott Dano Cerny, és tényleg mintha a közel húsz évvel ezelőtti Daft Punk-klip parafrázisa lenne.

Cerny rendezte a debütáló Galantis-dal, a Smile testi vágyakat gerjesztő videóját is, melyben meztelen fiatalok merülnek el egymás testében, szóval csak 18 éven felüliek nyomjanak a Play-re.

a Galantis bemutatkozó EP-je teljes egészében:

Címkék: korhatáros galantis
https://recorder.blog.hu/2014/04/09/tengeri_rokalany_keresi_a_szerelmet_a_nagyvarosban_a_galantis_klipjeben
Tengeri rókalány keresi a szerelmet a nagyvárosban a Galantis klipjében (18+)
süti beállítások módosítása