Jack White visszatért!

2014.04.02. 09:46, subrecorder

jack white.jpg

Nem mondhatni, hogy unatkozik az ex-White Stripes frontember zenekarának 2011-es nyugdíjba küldése óta, már a következő évben kiadta első szólólemezét, most pedig bejelentette: majdnem készen van a másodikkal is, melynek Lazaretto lesz a címe. Egy dal meg is hallgatható róla.

Jack White-ot sokan a gitárzene megmentőjének kiáltották ki a 2000-es évek elején, White Stripes nevű duójával (amelyet ex-feleségével, Meg White-tal alkotott) pedig gyakorlatilag mindent el is értek, amit csak lehetett, azonban Meg leküzdhetetlen színpadi lámpaláza és sok más, nem tisztázott ok miatt közös pályafutásuknak vége lett. Bár gyakran hangoztatja, ez azért mégsem temette maga alá emberünket, Third Man Records kiadóját továbbra is viszi, illetve már 2012-ben megjelent első szólólemeze, a Blunderbuss. Ez a White Stripes-féle blues-rock egyenes ági folytatása lett, olyan zene, amely ugyanolyan hatásos egy füstös klubban 300 ember előtt, mint egy 10000 fős stadionban. A jellegzetes pengetési technikával gitározó White szólólemeze fogyott abban az évben legjobban vinyl-en (évek után taszítva le a trónról a Beatles Abbey Roadját) és mi is beválasztottuk 2012 legjobb lemezei közé. 


LEGUTÓBB NEIL YOUNG JÁRT JACK WHITE STÚDIÓJÁBAN, HOGY ÚJ LEMEZÉT RÖGZÍTSE.

White most bejelentette, hogy június 9-én fog megjelenni a folytatás, Lazaretto címen. A gitáros-dalszerző meg is osztotta róla a High Ball Stepper című dalt, ami azért érdekes felütés, mert egy instrumentális szerzeményről van szó, általában azért nem ilyenekkel szoktak lemezt bejelenteni. Nem ez az első single (nem kell tehát full-instrumentális albumtól félnünk), azt majd még valamikor áprilisban hallhatjuk. Amit viszont már most láthatunk, az a Lazaretto pazar borítója (ez alapján a White Stripes piros-fekete színhasználata után a White-szólókarrier összeállítása az első album hagyományait követve a kék-fekete lesz), valamint a limitált kiadás részletei is kiderültek, többek közt kék-fehér vinyl és 40 oldalas kiskönyv is jár majd az ezt a formátumot választó vásárlóknak. 


Szokásosan laza gitársikíttatás Jack White-tól:


a Lazaretto lemez borítója:

jack white lazaretto.jpg


és egy dal még az előző Blunderbuss-ról:

Címkék: jack white
https://recorder.blog.hu/2014/04/02/jack_white_visszatert
Jack White visszatért!
süti beállítások módosítása