Tényleg ugyanaz a dal? – The Song Remains The Same című Led Zep-filmről

2014.03.23. 14:43, rerecorder

zeppelin19102013.jpg

A friss Recorder magazin classic rock fókusztémájához egy témába vágó film passzol, de vajon a korszak legnagyobbnak szánt mozgóképes alkotása klasszikus-e? A mostanság kiadatlan felvételekkel hírekbe kerülő, valamint idén újrakiadásokkal jelentkező Led Zeppelin - nem feltétlenül csúcsformában Videorecorder rovatunkban. Klág Dávid írása.

lz-song-poster.jpgNem láttam a világ összes zenés filmjét, de van egy olyan érzésem, hogy a Song Remains The Same az egyetlen, ami könyvben jobb lenne. Baromi érdekes tényeket lehetne megírni arról, hogyan is rakta össze két külön rendező, két különböző helyszínen felvett anyagait (az egyik felét ráadásul közönség nélkül rögzítették), szóltak-e bármit a lemezkiadónál, amikor meglátták a ma teljesen röhejesnek szánt álombetéteket, zavart-e bárkit az, hogy az árokból felvett Robert Plant-felvételeken gyakorlatilag feszülős nadrágban az arcunkba tolják a pakkját, vajon hogy a francba tűnhetett el kétszázezer dollárjuk a koncert alatt a hotel széfjéből, és így tovább. Egy Led Zeppelin-koncert érdekes, de sokkal érdekesebb lehet az, ami a koncert körül történhetett és amire a Song Remains The Same vagy csak utalgat, vagy figyelembe sem vesz.


NAGY CLASSIC ROCK CIKKÜNK ELSŐ RÉSZE.

Mert amit látunk és hallunk az néha olyan, mintha mindig az érdekes történet legunalmasabb részét mutatnák meg nekünk. Mondom ezt annak ellenére, hogy a Song Remains The Same úgy kezdődik, hogy a Led Zeppelin legendás menedzsere gengszernek öltözve szitává lő egy náci farkasembert. Meg különben is, mit ér egy olyan koncertfilm, amiben a szereplők saját bevallásuk szerint is a legrosszabb formájukat hozták? Gondolom, hogy ha Led Zeppelin-rajongó vagy, akkor sokat.

Ha nem vagy az, akkor meg betekinthetsz abba a korszakba, amikor léteztek rockistenek, vagy legalábbis zenészek, akik annak gondolták magukat, akik megengedhettek maguknak egy ekkora költségvetésű, majdnem két és félórás piedesztált. Mert ilyenből nem látni sokat, kivéve, hogyha a This Is Spinal Tapet ideszámítjuk, de hát azt direkt viccnek szánták.

Klág Dávid

The Song Remains The Same
(Warner Bros.)
rendezte: Peter Clifton és Joe Massot
137 perc
1976


a film maga:

 

ez pedig a film trailere, ha valakinek ennyi is elég lenne:

https://recorder.blog.hu/2014/03/23/tenyleg_ugyanaz_a_dal_the_song_remains_the_same_cimu_led_zep-filmrol
Tényleg ugyanaz a dal? – The Song Remains The Same című Led Zep-filmről
süti beállítások módosítása