Itt egy új The Horrors-dal, plusz minden, amit tudunk az új lemezről

2014.03.20. 10:13, subrecorder

horrors.jpg

Május 5-én jelenik meg a brit The Horrors negyedik lemeze, Luminous címen. Már a második dalt osztják meg az albumról, ebből a két számból pedig az derül ki, hogy a zenekar táncolható, elektronikusabb elemeket emel be zenéjébe az eddig megszokott pop-pszichedélia mellé. 

A The Horrors 2007-ben jött ki első lemezével (Strange House), melyet elég nagy hype előzött meg, a sötétbe öltözött, fura hajviseletű srácok korai koncertjeiről beszélt akkor már mindenki, Londontól keletre. A goth-punkos bemutatkozás azonban kissé felemás lett, az igazi elismerést a sztárproducerekkel (Geoff Barrow a Portisheadből, Craig Silvey) készített 2009-es második (Primary Colours) és 2011-es harmadik album (Skying) hozta meg. A Skyingon már egyedül dolgoztak, ebből, és a végleg kiforrott stílusból - na meg a budapesti koncerten - láthattuk: a Horrors felnőtt, és a brit színtér egyik legizgalmasabb zenekara lett. Rendkívül gazdag hangszerelésű, krautrockos, pszichedelikus, shoegaze-es popdalokat kaptunk tőlük, kicsit megkésve ugyan, de a posztpunk revival egyik legjobb kiadványát.


A SKYINGOT MI IS 2011 TOP 10 LEGJOBB LEMEZE KÖZÉ SOROLTUK.

A Horrors azóta dolgozott fel David Bowie-t, Lady Gaga-t, tagjai indítottak mellékprojekteket (Cat's Eyes, Spider And The Flies) most pedig elkészültek negyedik lemezükkel, melyről először a nem túl rádióbarát, hét és fél perces I See Yout osztották meg. Ebben a dalban a szokásos hatásokon kívül van még egy jó adag 90-es évekbeli britpop is, a már említett dance elemek pedig már rögtön a szám elején fellelhetők. Most pedig itt van a So Now You Know, ami már nagyobb single-esélyes, a "mindössze" 5 perces dalban már a Skyingon megszokott shoegaze-es Horrorst kapjuk. Amikor egy interjúban az énekes Faris Badwant arról kérdezték, milyen lesz az új lemez, azt mondta, nehéz megmondani, hogy több-e a szinti, vagy a gitár, mert a számok bő felénél az egyik hangszer úgyis úgy hangzik, mintha a másik lenne. Végül arra jutottak, hogy mindenből több lesz rajta. Ám legyen!


A BUDAPESTI KONCERTEN MI IS KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT A HORRORS FRONTEMBERÉVEL.

A legújabb The Horrors-dal, a So Now You Know:




a hét és fél perces I See You dalszöveg-videója:




a Luminous lemez borítója:

horrors luminous.jpg


A Pete Fowler által rendezett Changing The Rain videója, még a Skyingról:

Címkék: the horrors
https://recorder.blog.hu/2014/03/20/itt_egy_uj_the_horrors-dal_plusz_minden_amit_tudunk_az_uj_lemezrol
Itt egy új The Horrors-dal, plusz minden, amit tudunk az új lemezről
süti beállítások módosítása