Az SXSW fesztivál halálos gázolója maga is zenész

2014.03.14. 14:19, Frontrecorder

kab.jpg

Nem sokkal szerda éjfél után Austin belvárosában egy autó nagy sebességgel belehajtott a South By Southwest fesztivál egyik helyszínéül szolgáló Mohawk klub előtti tömegbe. Két ember meghalt, 23 megsebesült, a klub a csütörtöki programját törölte. A nyomozás pedig mostanra azonosította a tragédiát okozó jármű vezetőjét; kiderült, hogy egy feltörekvő zenész, aki aznap este fellépett a városban egy másik helyen.

Egy szürke Toyota szedán a szemtanúk szerint gyakorlatilag elkaszálta a Mohawk előtti utcarészen állókat, de továbbszáguldott, ezután nekiütközött egy mopednek, amin egy férfi és egy nő ült, majd egy taxinak, benne két utassal, végül beleszállt egy álló furgonba. Az autó vezetője gyalog próbált tovább menekülni, de az utána eredő rendőrnek sikerült elkapnia és őrizetbe vennie. A férfit korábban egy benzinkútnál állították meg szondáztatni, de még a vizsgálat befejezése előtt elhajtott, ezért vette üldözte a rendőrség. A hajsza során fordult be - rossz irányból - a Red River nevű utcába, ahol több népszerű szórakozóhely működik. Az utca egyébként az autós forgalom elől zárva volt, de ő áttörte a kordonokat.

sxsw.jpg

A két halálos áldozat egyike egy holland férfi, a MassiveMusic 35 éves munkatársa, a másik pedig egy 27 éves austini nő, ő volt az egyik, aki a mopeden ült. Mindketten a helyszínen életüket vesztették. A 23 kórházba szállított sérült közül kettőnek továbbra is kritikus az állapota, a többségüket azonban már hazaengedték.

Mostanra azonosították az elkövetőt is: a neve Rashad Charjuan Owens, 21 éves, a texasi Killeenben lakik. Korábban több vétségért elítélték, például illetéktelen behatolásért és kábítószeres befolyásoltság alatti vezetésért, továbbá volt egy cserbenhagyásos gázolási ügye, bár itt a vádat végül ejtették. Az American-Statesman helyi lap úgy tudja, hogy Owens, aki KillingAllBeat, illetve K.A.B254 néven próbál a hiphopban érvényesülni rapper-producerként (a zenéibe itt lehet belehallgatni), a tragédia előtt a Club 1808 nevű klubban lépett fel. Az autót állítólag egy katona barátjától kérte kölcsön, aki viszont azt állítja, a kocsit ellopták tőle. Owens-t kétrendbeli gyilkossággal és huszonhárom rendbeli gépjárművel okozott súlyos testi sértéssel vádolják, akár halálbüntetést is kaphat.

https://recorder.blog.hu/2014/03/14/a_sxsw_fesztival_halalos_gazoloja_maga_is_zenesz
Az SXSW fesztivál halálos gázolója maga is zenész
süti beállítások módosítása