Metronomy, Black Lips, Le1f, WhoMadeWho, Bradford Cox az eheti színes albumhallgatóban

2014.03.05. 17:10, rerecorder

metronomy_3.jpg

A megjelenés előtt álló lemezek ezen a héten ismét bőséggel állnak sorban és összességében izgalmasabbak, mint az idei átlag. A hét kiemelt lemeze a szívhez szóló Champs-debüt, alább pedig a Magyarországon idén fellépő Black Lips, vagy a Magyarországon bárcsak idén fellépne Metronomy új albuma, sok más mellett.

Kezdjük a sort a Metronomy-visszatéréssel, már csak azért is, mert a hároméves kihagyásokkal lemezt kiadó zenekar a kedves elektropop-formációból igen nagyhatású együttes lett. A Love Letters című negyedik lemezről többet most nem is szólunk, hamarosan érkezik kritikánk úgyis. ITunes-premier, itt hallgatható.

A Black Lips egészen vad korai korszakához képest szinte már lenyugodott popzenekar, ezúttal nashville-i countryval és blues-zal, a 2011-es Arabia Mountaint követő - és azt egy erdei durvulós klippel felvezető - Underneath The Rainbow az eddigi leghosszabb szünet után jelenik meg. Itt hallható.

Pop ambient és melodikus posztrock: a San Franciscó-i Scott Hansen Tycho néven ennek az instrumentális zsánerkeresztezésnek az egyik mestere. Awake című negyedik albumán a jól ismert világot keveri, hangszeres M83, Mogwai, Ulrich Schnauss, a Kompakt Pop Ambient-sorozata, aki bírja az ilyesmit, itt hallgathatja.

Filmrajongók figyelem! Matt Wolf Teenage címmel készített egy ígéretes filmet az ifjúsági kultúra 19. és 20. századi alakulásáról. Deerhunter/Atlas Sound-fanok figyelem! Bradford Cox írt hozzá egy ambientesebb számait idéző nagyon ábrándos, hangulatos kísérőzenét. A Pitchfork streameli.

A meleghiphopról írtunk már eleget ahhoz, hogy most csak örömünket fejezzük ki: Le1f új EP-je (Hey) nagyon jól hallgatható lett, a nagylemezen dolgozó rapper formában van. Itt hallgatható.

A seattle-i Posse trió csendes második lemeze majdnem átcsúszott a rostánkon, de ez a Pavement/Real Estate világot megidéző zene igenis figyelmet érdemel, itt hallgatható.

Dean Wareham ugyebár a Galaxie 500-del, az abból alakult Lunával és az abból alakult Dean And Britta duóval rakott össze nagyon konzisztens életművet, amit most egy nem olyan erős tavalyi EP után szólóban is ugyanúgy folytat, sőt. Alább hallgatható.


A zenészek (Jeff BuckleyLou Reed, Rufus Wainwright, Antony) kedvenc zenészeként ismertté vállt Joan Wasser, azaz Joan As Police Woman némi szünet után tér vissza, 2011-ben volt utoljára szerzői nagylemeze, most itt a negyedik, ezúttal is izgalmas saját dalokat tartalmazó soulos The Classic

 

 
A dán WhoMadeWho megbízhatóan szállítja a diszkós, house-os, funkos, punkos különösen élőben odaható dancepunkot, Dreams című negyedik lemezük már a negyedik és visszafogottabb, álmodozós anyag.


A Kimono Kult a végére egy már-már szupergrup, John Frusciente és az ex-Mars Voltás Omar Rodríguez-Lopez másokkal közös projektje. Már hallod is a zenét, ugye? Hát, nem. Inkább hallgasd meg tényleg, mert még lehet akkor se hiszed el: spanyol nyelvű krautos beütésű elektro-szintis szerzemények sorakoznak a debüt-EP-n.

https://recorder.blog.hu/2014/03/05/metronomy_black_lips_le1f_whomadewho_bradford_cox_az_eheti_szines_albumhallgatoban
Metronomy, Black Lips, Le1f, WhoMadeWho, Bradford Cox az eheti színes albumhallgatóban
süti beállítások módosítása