Albumpremier! Psycho Mutants: Baby Burn

2014.02.24. 15:36, rerecorder

psycho mutants.jpg

A 2003-ban alakult pécsi western-voodoo-rock'n'roll Psycho Mutants szextett az eddigi leghosszabb albumok közti szünet után február 25-én jelenteti meg legvirgoncabb albumát nemzetközi kiadónál, nemzetközi terjesztésben Baby Burn címmel, amelynek premierje itt és most következik a Recorderen.

VisuelPSYCHO-1440x1440-BAT.jpgA néhány szóval tényleg nehezen besorolható Psycho Mutants utoljára 2010-ben adott ki sorlemezt, az akkori Tango With Me után a koncertezésre fektettek nagyobb hangsúlyt, melynek meg is lett az eredménye: itthon számos vendégeskedés külföldi előadókkal (Firewater, Washington Dead Cats), francia koncertügynökükön keresztül pedig szerződés az ottani Volvox Music kiadóval. Az új lemezt 2013 őszén vették fel, a felvételek során közreműködött többek között Salamon Eszter, a Másfél korábbi csellósa és Sárközy „Papa” Zoltán, a 30Y billentyűse. A dalokat Deutsch Gábor anORGANik keverte. Sok dal már korábban készen volt, de ezek most sokkal erőteljesebben és összeszedettebben szólnak, érződik a lemezen a zenekar fennállásának tíz éve. Most érzem, hogy teljesen kiforrott és egyéni lett a stílusunk, ez nagy lépés az életünkben” – mondja Karnics Zoltán, a mutánsok frontembere. „Ezen a lemezen jön át legerősebben a koncertek hangulata, most érezzük úgy, hogy a rögzített dalok visszaadják a színpadi jelenlétünket” – teszi hozzá Jehan Paumero, a zenekar gitáros-tangóharmonikása.

Az energikus és továbbra is stíluskavalkáddal felérő - a Psycho Mutants szerint leginkább talán egy kelet-európai Tarantino-film ideális kísérőzenéjeként elképzelhető - dalcsokorra is jellemző, hogy kompromisszusmentes és egy saját útját járó zenekart mutat. Nem követünk divatokat, nem fogadjuk el az olyan tanácsokat, hogy például énekeljünk magyarul; a lényeg, hogy jól érezzük magunkat zenélés közben. A kiadó ebben partnerünk volt” – mondja Jehan Paumero. 

A Baby Burn Magyarországon február 25-én jelenik meg, a fizikai formátum mellett digitálisan az iTunes-on és az egyik legfontosabb zenei portálon lesz megvásárolható. A zenekar március 21-én Budapesten a Gozsdu Manóban, március 28-án Pécsett a Pécsi Est Caféban mutatja be az új lemezt, tavasszal magyarországi turnéra indul, nyáron pedig fesztiválokon mutatják meg magukat. A nagy dobás ősszel várható: a lemez ekkor jelenik meg több hónapos promóciós kampány után Franciaországban, amit külföldi turné követ majd.

a Baby Burn lemezbemutató koncertje március 21-én, pénteken lesz a Gozsdu Manó Klubban, Facebook-eseményoldal


a Baby Burn című vadonatúj Psycho Mutants-lemez itt hallható először: 


a lemez beharangozó klipje, a Szőllősi Géza által rendezett Everybody's Young God


a lemez holnapig előrendelhető az iTunes-on

https://recorder.blog.hu/2014/02/24/albumpremier_psycho_mutants_baby_burn
Albumpremier! Psycho Mutants: Baby Burn
süti beállítások módosítása