Dalpremier! We Plants Are Happy Plants: Euphrosyne

2014.02.21. 17:17, Frontrecorder

wpahp.jpg

Az összetéveszthetetlen hangzásvilágú, pozitív energiával áthatott, felemelő elektronikus zenét játszó We Plants Are Happy Plants, azaz Bergmann Péter egyszemélyes projektje április 20-án jelenteti meg harmadik albumát Songs About The Unspeakable címmel, amelyről a budapesti zenész-producer azt már tavaly elárulta nekünk, hogy ez lesz az eddigi legharmonikusabb, legboldogabb anyaga. Ezt mi sem jelzi tökéletesebben, mint hogy a lemezt beharangozó meditatív tétel, a Euphrosyne a görög mitológiában a boldogság, az öröm istennőjéről kapta a címét - mi pedig most örömmel bemutatjuk. .

wpahpcover.jpgWPAHP a zenekészítést spirituális fejlődési folyamatnak tekinti. Mint vallja, első albuma, a 2010-es Time Is A Landscape a válasz- és útkeresésre fókuszált, majd a következő, Any Day Now című lemez az idő misztériumának megfejtése jegyében fogant; itt a meditatív és a matematikára (valamint a standard 440Hz-től elérő "ősi" hangfrekvenciákra) épülő zene célja az volt, hogy a hallgatót kizökkentse a megszokott gondolatáramlásból, elvezesse a belső energia forrásához, és ezáltal az abszolút jelenbe helyezze. Bergmann spirituális utazásának következő stációja a belső harmónia, a lelki egyensúly kialakítása, amely révén - mint mondja - felismerjük, hogy mi generáljuk a valóságunkat, ami által sokat tehetünk egy magunk és mások számára is jobb világért. WPAHP az elmúlt másfél évben folyamatosan dolgozott az új lemezén, a zene készítése közben olyan spirituális tanítók és nagy gondolkodók inspirálták, mint Alan Watts, Terence McKenna, Abraham Hicks, és Eckhart Tolle. "Ezt éltem meg eddig a leghosszabb folyamatnak, de egyben ez volt eddig a legjobb szakasza az életemnek, remélem ez tükröződik az albumon. Most kizárólag az vezérelt, hogy magamnak felemelő zenét írjak, és mostanra jutottam el odáig, hogy ezt mások is hallhatják" - meséli. A harmadik, 12 számos We Plants Are Happy Plants-album napra pontosan az előző után két évvel, április 20-án jelenik meg az iTunes-on (ahol már előrendelhető). Az "elmondhatatlanról szóló dalok" filozófiai hátterének jobb megértéséhez az új WPAHP weboldal nyújt segítséget, előzetesként pedig íme a lemezről a végtelen nyugalmat árasztó instrumentális Euphrosyne:

A Songs About The Unspeakable album trailere, a fenti szám, valamint keleti filozófiákat népszerűsítő brit Alan Watts egy beszédének részletével:

Ez pedig WPAHP legutóbbi remixe, a Mary Popkids Nighdrive című dalából:


nyitókép: iambarnie.com

https://recorder.blog.hu/2014/02/21/dalpremier_we_plants_are_happy_plants_euphrosyne
Dalpremier! We Plants Are Happy Plants: Euphrosyne
süti beállítások módosítása