Véres lesz a kamera - 16 év után itt az első The Afghan Whigs-klip

2014.02.18. 19:30, rerecorder

afghan.jpg

Greg Dulli a nyolcvanas évek végén tűnt fel The Afghan Whigs nevű soulos rockzenekarával, ám az együttes 2001-ben megszűnt, hogy 2012-től újra koncertezzen, most pedig 16 év szünet után új nagylemezt adjon ki. Az április közepén - korai anyagaik kiadójánál, a Sub Popnál - megjelenő Do To The Beast album beharangozó dala és klipje következik, meg egy kis vér.

Az Afghan Whigs leginkább kanonizált albuma az 1993-as Gentlemen (szerzőink kedvenc 93-as albumai közt is feltűnik), a zenekar által játszott soulos rock legjobban viszont talán az eddigi utolsó lemezen, az 1998-as 1965 című albumon valósult meg, ezért is volt fájó, hogy megszűnt Dulli formációja. A frontember persze folytatta, szólóban, Twilight Singers nevű zenekarával, valamint a Mark Lanegannel alapított The Gutter Twins-szel (Lanegan ebben az interjúnkban beszél a Gutter Twins jövőjéről), sőt egy 2007-es válogatáslemezhez készített két új dallal tulajdonképpen az Afghan Whigs-zel is, mely zenekart végül 2012-ben, néhány koncerttel élesztette újjá és most elérkeztek az új stúdióalbumig is. Eddig két feldolgozást (See And Don't See, LiveCrimes) közölt az újjáalakult együttes, de ma bemutatták az áprilisi album első klipjét, az Algiers-t is.

Dulli afféle modern cowboyként, limuzinnal vágtat át a vadnyugati tájon, biztos, ami biztos, stílbe illő kalappal és pisztolyt formázó ujjakkal énekel a hátsó ülésen, és ahogy belimuzinozik a régi westerneket idéző kisvárosba már a gyülekező fellegek is rosszat sejtetnek. Jön is a rossz, korbácsolással, lövöldözéssel, autós elütéssel, még a kamerára is fröccsen a vérből. A klipet Phil Harder, régi videós kollaborátoruk rendezte.

A KILENCVENES ÉVEK DEPIS SIKERZENEKARAI KÖZT AZ AFGHAN WHIGS-RŐL IS ÍRTUNK.

az Algiers című dal klipje:

https://recorder.blog.hu/2014/02/18/veres_lesz_a_kamera_16_ev_utan_itt_az_elso_the_afghan_whigs-klip
Véres lesz a kamera - 16 év után itt az első The Afghan Whigs-klip
süti beállítások módosítása