Zenés road movie a Balaton körül - finanszírozd a Kodály Method zenés dokumentumfilmjét

2014.01.29. 23:51, rerecorder

kodály.jpg

Az első Kodály Method-klippremier a Recorderen volt (aztán még több másik is), Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr egyedi videóikkal új színt vittek a hazai klipkészítésbe, most pedig egy nagyobb szabású projekttel térnek vissza, amelyhez a közösségi finanszírozás eszközét is bevetik. A készülő zenés dokumentumfilmben ismert és kevésbé ismert zenészek idéznek meg "jellegzetes balatoni hangulatokat".

Mint azt nemrégiben megfogalmaztuk, a közösségi finanszírozás kezd egyre jobban beszivárogni a hazai zenés/nem csak zenés köztudatba és íme, a Qualitons után ismét egy jó projekthez járulhatnak hozzá a rajongók. 

"A Balaton Method munkacímű alkotás a nyáron készülne, és a korábbi videók folytatása, továbbgondolása lenne, egyúttal a fővárosból való kitörés is: egy zenés dokumentumfilm / road movie a Balaton körül. Az út során a hazai könnyűzenei élet ismert és kevésbé ismert szereplői lesznek társaink jellegzetes balatoni hangulatokat megidézve - az utazást pedig természetesen állomásról állomásra a zenekarokkal forgatott Kodály Method-”videóklipek” tagolják majd.

Itt a kezdeményezés Indiegogo-s oldala, a filmhez többféle összeggel hozzá lehet járulni, amiért cserébe a premierre szóló belépéstől, a filmzene letöltéséig, pólóig, stáblistán való szereplés jár, sőt 1000 eurórért már társproduceri kredit is. Az ötletgazdák összesen 10 ezer euróra, azaz több mint 3 millió forintra számítanak a támogatóktól.


ITT VANNAK A LEGISMERTEBB, BALATONT MEGIDÉZŐ MAGYAR DALOK - ROCK AROUND THE BALATON.

íme a filmet beharangozó promovideó, amelyben az Elefánt, a Turbo, az Óriás, a Supernem és a Shell Beach tagjai adják elő az Akela-féle Ki ad nekem pénzt? feldolgozását:

https://recorder.blog.hu/2014/01/29/zenes_road_movie_a_balaton_korul_finanszirozd_a_kodaly_method_zenes_dokumentumfilmjet
Zenés road movie a Balaton körül - finanszírozd a Kodály Method zenés dokumentumfilmjét
süti beállítások módosítása