A Mogwai azt akarja, hogy rákapj a whisky-jére!

2014.01.27. 18:30, rerecorder

mogwaiwhisky600_1.jpg

A Mogwai egy hete adta ki legújabb albumát, de az öttagú skót posztrockzenekar megjelentett valami mást is, ami nem biztos, hogy csak az együttes rajongóit érdekli - mondjuk közülük a legnagyobbakat biztosan. A Rave Tapes című friss lemez dizájnjához igazodó címkével kijött az első évjárat a Mogwai-whiskyből, az 57,1%-os RockAct81w-ből!

A Mogwai rövidital meglehetősen limitált, ugyanis 324 számozott palack készült belőle, a Spayside-i Glenallachie Distillery whiskeypároló üzem 2004-ben párolta le a nemes italt és idén januárban palackozták, egy üveg 55 fontba (alig 20 ezer forintba) kerül. A rajongóknak tehát nem árt sietni, hiszen a különleges címkéjű, Mogwai-lemezek sorszámozását követő RockAct81w single cask aligha fog sokáig üzletek készletében porosodni. A zenekar amúgy holnap, január 28-án székhelyén, Glasgowban ad koncertet, amely előtt dedikálják is a palackokat, ha valaki azt szeretné.

A ZENEKAROS WHISKY RITKA, A ZENEKAROS SÖR VISZONT ELÉG GYAKORI - TUCATNYI PÉLDA ITT.


A friss Mogwai-albumhoz az előző lemezek filmszerű fotói után grafikusabb dizájnt szerettek volna a tagok, gyakori közreműködőjük, Dave Thomas egyedi terveket dolgozott ki a lemez vizuális megjelenítéséhez, mely természetes átfolyt a whisky-s címkére is.

A régi sci-fi-illusztrációk és -filmek ihlette sorozat a whisky-s palackokon, valamint a lemezborítókhoz készült tervek:

mogwaiwhisky600 full.jpg
mogwai rockact80lp_sleeves_labels_mockup_lores_0.jpg
mogwai rockact80_boxset_7inch_sleeve_labels_mockup_lores_0.jpg
mogwai_box_idea_lores_0.jpg


az új lemez The Lord Is Out Of Control című dalának klipje:

Címkék: design mogwai
https://recorder.blog.hu/2014/01/27/a_mogwai_azt_akarja_hogy_rakapj_a_whisky-jere
A Mogwai azt akarja, hogy rákapj a whisky-jére!
süti beállítások módosítása