Szélsőséges heti albumhallgató

2014.01.23. 19:45, rerecorder

angeliquekidjo_wide-365ba0a42f964cae0204b0c0ed5bc63e1e40e2b8-s40-c85.jpg

2014 ötödik hete aligha vonul be a popzene aranykövébe a zseniális lemezmegjelenések okán, de azért így is van néhány egymástól nagyon eltérő album, amit meghallgatásra ajánlunk, mivel mind megjelenés előtt csekkolható!

A Bohren & Der Club Of Gore hazánkban is többször járt német ambient-dzsessz-metál formáció, amely 2011 után jelentkezik nyolcadik albumával. A Piano Nights itt hallgatható.

A chicagói Supreme Cuts duó vendégközreműködőkkel teli albumán (Divine Ecstasy) house-os, footworkös zenéjét popos struktúrákkal házasítja, a változatos lemezen szerepel a Polica énekesnője Channy Leaneagh is. Ez is Pitchfork Advance-on keresztül hallgatható.

Angélique Kidjo a nyolcvanas évek végén "feltalált" world music egyik kiemelkedő alkotója, szokták "Afrika elsőszámú dívája"-ként is emlegetni, aminek ő aligha örül. Jelentősége a műfajban megkérdőjelezhetetlen, azon túlmutató ismertsége azonban nem óriási, úgyhogy hiába dolgozott előző, 2012-es koncertlemezén Vampire Weekend-tagokkal, az Eve című friss lemeznek még elkel a cégér. A sokszínű albumot pedig kifejezetten jól esik hallgatni ebben a szürke télben, itt lehet.

További előhallgatási lehetőségek: a Wilco-tagok mellékprojektjeként ismert The Autumn Defense ötödik pop-americana albuma, a Dum Dum Girls már inkább indiepopos, mint garázsrockos egyszínűsége és a Hospitality kedveske, de nem túl markáns indiepopja.

HA MÁR SZÓBA KERÜLT A WILCO: ETTŐL A ZENÉTŐL GARANTÁLTAN BENEDVESEDNEK A HANGSZEREK.


Angelique Kidjo beszél és énekel új lemezéről:

https://recorder.blog.hu/2014/01/23/szelsoseges_heti_albumhallgato
Szélsőséges heti albumhallgató
süti beállítások módosítása