Itt a Pizza Underground klipje - a pizzaszelet már soha nem lesz ugyanolyan

2014.01.07. 16:14, Frontrecorder

pizzaunderground_1.jpg

Aki mindig is látni akarta Macaulay Culkint, ahogyan arcán egy hatalmas szelet pizzával lelkesen fúj egy kazoo-t, annak most teljesült ez a perverz vágya - elkészült a színész/festő/zenész paródia zenekarának, a Velvet Underground és Lou Reed dalait pizzás szöveggel előadó Pizza Undergroundnak a videoklipje. 

Úgy tűnik, Culkin és a New York-i antifolk-színteret boldogító zenészhaverjai komolyan gondolják ezt a viccet (ha másért nem, hát a publicitás miatt), mert a Pizza Underground - ami kb. annyira amatőr (igaz, direkten) és lo-fi, hogy azt bármelyik budapesti olcsó pizzaszeletes előtt a sorban állók is csinálhatnák - a zenére rátett még egy sütőlapáttal és klipet forgatott háromszámos Velvet Underground/Lou Reed-egyvelegéhez. Az All Tomorrow's PartiesFemme Fatale és Walk On The Wild Side pizzásított verzióihoz persze egy nulla költségvetésű, csináld-magad klipet forgattak; van itt éneklés pizzaszeleten keresztül, pizzás dobozokon dobolás és spleennel történő pizzaevés, jó étvágyat! (A videót időközben a YouTube az EMI szerzői jogi követelései miatt letiltotta, de a Vice-on keresztül megnézhető), 


Ez pedig a Pizza Undergroundról készült rövidfilm, benne a zenekar első koncertjével:

De ezzel nincs vége, Culkin még tovább vitte a viccet az alábbi videóban, amelyben komótosan elfogyaszt egy pizzaszeletet, Andy Warhol híres hamburgerevős jelenetének paródiájaként: 

Amúgy nem az egykori gyereksztár és barátai lőtték le elsőként a pizzás poént, hanem a Personal & The Pizzas nevű New Jersey-i zenekar, akiknek már 2010-ben megjelent egy pizza-tematikát az Iggy & The Stooges-féle őspunkkal összegyúró albuma Raw Pie (a Raw Power után, értitek). Nem is vették jó néven a Pizza Underground feltűnését, olyannyira, hogy halálosan megfenyegették a bagázst az eMusic-nak küldött emailben, így: "Először kinyírjuk őket, UTÁNA! bepereljük őket. Ne szarakodj a kibaszott Pizzákkal, pöcs. Tudok olvadni faszszopó, tudok olvadni." (Ez utóbbi az eredetiben I can reed, ami lefordíthatatlan szójáték a read szó és reed, mint Lou Reed vezetéknevének egybecsengéséből.) Szegény megboldogult Lou Reed forog a sírjában. 

https://recorder.blog.hu/2014/01/07/itt_a_pizza_underground_klipje_a_pizzaszelet_mar_soha_nem_lesz_ugyanolyan
Itt a Pizza Underground klipje - a pizzaszelet már soha nem lesz ugyanolyan
süti beállítások módosítása