José Simon – Kedvenc 2013-as dalok

2014.01.05. 12:02, rerecorder

glitches.jpg

Ahogy már tavaly és tavalyelőtt is tettük, a Recorder szerint 2013 ötven legjobb albumamagyar kiadványai, valamint a személyes lemezlisták után következzenek a kedvenc dalokat feldolgozó évösszegzések! Szerzőink 2011-es és 2012-es favoritjai után 2013-ban is ABC-rendben haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható mixtape-ben, rövid kommentárokkal, a sort Biczó Andrea nyitotta, majd Csada GergelyDömötör Endre és Elekes Roland, Forrai Krisztián, Judák Bence, Klág Dávid, Lékó Tamás és Németh Róbert után ma a Recorder laptervezője, José Simon a lemezlovas.


A RECORER SZERZŐI JANUÁR 17-ÉN, PÉNTEKEN A BEAT ON THE BRATBEN JÁTSZANAK 2013-AS ZENÉKET!


Íme José playlistje:

Glitches: Warm Seas

Alig tudok valamit az angol Glitches-ről (ők láthatók a nyitóképen), de amit eddig hallottam tőlük, szerintem 2014 az ő évük lesz. Az november végén, kazettán is(!) megjelent RGB single is nagyon jó, de a Warm Seas nálam egyértelműen 2013 legjobb dala.

David Bowie: Where Are We Now?

david-bowie-where-are-we-now.jpgAz elmúlt év sajnos gyökeresen megváltoztatta az életemet, és túl közelről kellett szembesülnöm AZ elvesztéssel. Bowie nagyszerű és szomorú száma nagyon betalált. Mindig megöregszem kicsit én is, ha hallgatom.

Woodkid: I Love You

A Golden Age album nekem már túl giccses, de ezt a számot nagyon szeretem és hát az albumra felhúzott vizuális koncepció abszolút példaértékű. Persze mi mást is várhat az ember egy rendező/grafikustól, ha lemezkészítésre adja a fejét. Yoann Lemoine hangja pedig teljesen Antonyt idézi.

These New Puritans: Fragment Two 

Egyértelműen a Field Of Reeds album legjobb száma egy kis Golden Brown-idézéssel.

FKA Twigs: Water Me 

Björk teljes elborulása óta nagyon várom az utánpótlást. Kísérleti, de mégis megmarad a pop berkein belül és abszolút eredeti.

polica_1.jpgPOLIÇA: Warrior Lord

A Warrior Lord flangeres basszusa telitalálat a lebegő szintik alatt.

Rhye: Open

Ez egy nagyon finom és megnyugtatóan puha dal, ahogy az egész album az egyébként.

The Strokes: Chances

A Strokes tavalyi albumát nem igazán szerették, pedig nekem nagyon tetszett, hogy a korábbiakhoz képest összeraktak egy ilyen nyugis lemezt. 

Nick Cave & The Bad Seeds: Jubilee Street

Nick Cave végre levágatta a bajszát és kihozta ezt a vagány klasszikust.

David Lynch & Lykke Li: I’m Waiting Here 

A napokban esett le, hogy az éves albumlistámra nem raktam rá Lynch The Big Dream című albumát, pedig hát…

Franz Ferdinand: Evil Eye

Erről a dalról (és a horror paródia klipről) ezentúl mindig az fog eszembe jutni, hogy a zenekar tagjai roló-kitámasztónak használták a turnébuszukon azt a Recorder lapszámot, aminek egyébként ők szerepeltek a címlapján (egy nagy vérfolt társaságában).

ff_11_05.jpg



Sonya:
Kitchenfloor

Teljesen véletlenül akadtam erre a dalra és azóta megtudtam, hogy a művésznő teljes neve Korbucz Sonya. A közmédia őszi Szimfonik Liv3 néven futó „nagyon zenészek és nagyon zenék“ találkozásán elhangzott Tears For Fears (Mad World) gyerekkórusos feldolgozást nem biztos, hogy el kellett volna vállalnia, de ez a saját dal nagyon tetszik.

Bermuda: London

Ez egy jó kis pop szám és körülbelül három grafikai/reklámos projekt alkalmával is eszembe jutott, hogy ez a dal lenne a tökéletes választás - azért ez jelent valamit. (az X-faktor zenei rendezője is hasonlóan gondolkodhatott egy gyenge pillanatában, hiszen számomra teljesen érthetetlen módon felkérték őket a műsorba, amit ők el is vállaltak).

The Knife: Full Of Fire

A végére hagytam ezt a nyugtalan, zajos, kilencperces őrületet. Good bye 2013.


a Woodkid-féle I Love You klipje:

https://recorder.blog.hu/2014/01/05/jose_simon_kedvenc_2013-as_dalok
José Simon – Kedvenc 2013-as dalok
süti beállítások módosítása