Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Zenészkritikák, feltörekvők, divatosmagyarok

2014.01.04. 11:05, rerecorder

pusspussrecorder_1.jpg

Ahogy 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben is része volt évösszegzésünknek a Recorder-cikkekből való válogatás, úgy a 2013-as esztendőt is ezzel zárjuk. Az elmúlt 12 hónapban készített külföldi és a magyar előadós interjúink, valamint a fókusztémák cikkei után mutatjuk, hogy a Profül, Divat&magyar, Magyarradar és Globálradar rovatokban miket írtunk és írtak nekünk kedves zenészek!

Profül, amikor a zenész ajánl, avagy lemezkritika aktuális albumokról magyar előadóktól: a hangmásos Minda Endre az idei Nick Cave And The Bad Seeds-ről, Halott Pénz Justin Timberlake visszatérő albumának első részéről, a Carbovaris-frontember Jamak Ármin a Yeah Yeah Yeahs Mosquitojáról, Gazsi Rap Show Tyler, The Creator legutóbbi anyagáról, a vizuálművész Merényi Dávid, egy másik Dávid nevű vizuálművész, David Lynch friss lemezéről, Baricz Gergő a nagysikerű Arctic Monkeys-albumról, Fluor Dizzee Rascal-lemezéről, az Ivan & The Parazol-dobos Simon Bálint a Kings Of Leonról, Hó Márton az Arcade Fire Reflektoráról, Dányi krisztina pedig a friss Cate Le Bon-albumról írt nekünk kritikát.

Új rovat volt idén a Magyarradar, melyben a frissen feltűnt, legjobb új hazai előadókat mutattuk be. Silf, Pegazusok nem léteznek, Martin & The Merrymen, Stamusic, berriloom, Naked Truckers, Pigeonfox, Meztelen Diplomaták, iamyank, Live Large, The Bosky, Malibu B, ANEZ, ZUP, Run Over Dogs, Norwell, Blahalouisiana, The Immigrants, Fancy Dress Party, Venice Valley, Aires Altos (ők még csak a REC018-ban, de hamarosan online is olvasható a cikk).

Szintén új volt a Globálradar, melyben a következő új tehetségeket mutattuk be, közülük sokan alaposan be is futottak: Rhye, AlunaGeorge, Savages, Chvrches, MS MR, Clean Bandit, Ryan Hemsworth, Speedy Ortiz, John Wizards, f y f e, FKA Twigs, The Strypes, Lorde, London Grammar, Champs, Wardell, Sampha, MONEY (ők még csak a REC018-ban, de hamarosan online is olvasható a cikk).

A Divat&magyar viszont már nem új rovat, de idén is figyeltük, hogy mi a popkulturálisan releváns a zenéhez is köthető divatban: The PussPuss (nyitóképen), Nemruci, NON+, Not12, Kele, Urban Legend, Berry.Berry, Nora Salman, Pelso, YKRA, BP Clothing, The Four, Ghostmind, Petra Földi, Wunderground, Zako, Sandor Lakatos.

https://recorder.blog.hu/2014/01/04/valogatas_a_recorder_2013-as_cikkeibol_zeneszkritikak_feltorekvok_divatosmagyarok
Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Zenészkritikák, feltörekvők, divatosmagyarok
süti beállítások módosítása