Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Magyar előadókkal készült interjúk

2014.01.01. 19:34, rerecorder

soerii_2.jpg

Ahogy 2010-ben, 2011-ben, 2012-ben is része volt évösszegzésünknek a Recorder-cikkekből való válogatás, úgy a 2013-as esztendőt is ezzel zárjuk. Az elmúlt 12 hónapban készített külföldi előadós interjúink után jöjjenek a hazaiak!

Szikora Róbert többszörös évfordulót ünnepelt 2013-ban, az R-Go harminc, ő maga hatvan éves lett, Csepregi Évát swinges lemez kapcsán interjúvoltuk, ByeAlexet eurovíziós szereplése miatt, Sena új albumot adott ki, Soerii & Poolek a zeneipar egy részéről lebbentett fel fátylat, a Plutót idei albumának megjelenésekor kérdeztük, az ismert producerekből álló Thomas Mark duót indulásakor. Zságer Balázs a 2013-as Zagar-albumról és a hosszú szünetről mesélt, Fluor pedig jótékony kampányokban való részvételéről, A Bëlga szintén évfordulót ünnepelt, Pajor Tamás újra aktívabb szólóban és az Amennel, de nyíltan beszélt a drogos évekről és a Neurotic-ról is.

Az Irie Maffia új lemeze kapcsán szólalt meg, az egyre népszerűbb Mary Popkids a felfutásról mesélt, a Magashegyi Underground pedig a visszatérésről. A Punnany Massif és a Hősök a magyar hiphopos számunkban beszélt a dolgok állásáról, Kóbor Jánost a magazinban koncertélményekről kérdeztük, de megszólalt a Recordernek a Kanye West-hangmintázás kapcsán kétszer is. Nagy Menyhárt Jenő-interjút készítettünk az új Európa Kiadó-lemez megjelenése előtt, Fábián Julival címlapos interjút, Sub Bass Monsterrel pedig szintén visszatérőst.

A negyven éves Muzsikás sok érdekeset mesélt, a harminc éves Skorpió és Pál Utcai Fiúk nem kevésbé, de a japán kiadó által megjelentetett Morningdeer is, Halott Pénz eddigi legsikeresebb évéről beszélt nekünk, Beck László pedig a csendesebb időszakát élő 30Y helyett az újonnan alapított Bezzeg a kurva beckekről. Az eddigi legjobb lemezét elkészítő Hangmás címlapos nagyinterjút adott a Recordernek.

Ákos idei turnéiról mesélt, Szarka Gyula a Ghymes pályájáról, Dés László pedig a saját szerteágazó életművéről. Nemes András a Bérczesi Róberttel közös Biorobotról nyilatkozott, Dziba Zsolt a Nouvelle Phenoméne-lemez megjelenéséről, az Első Emelet pedig a búcsúkoncert apropóján elevenítette fel a kezdeteket. Hajós-Dévényi Kristóf a visszatért Unbending Trees új albumáról beszélt, Jónás Verát a karrierje külföldi indulásáról is kérdeztük, a Quimby pedig értékelte igen sűrű évét, két részben.

A 2012-ES MAGYAR ELŐADÓS INTERJÚINKAT ITT GYŰJTÖTTÜK ÖSSZE.

Voltak speciális interjúink a hazai producerekről szóló cikkben, aztán a hazai koncertszervezőkkel kerekasztaloztunk, majd a biciklizésről faggattuk a bringás popsztárokat (második rész itt), nyáron pedig a balatoni zenés élményeikről. Kérdeztük a külföldön próbálkozó magyar előadókat, majd az itt élő külföldieket, hogy mégis milyen itt. Szeptemberben az iskolakezdéskor viszont a tinisztárokat faggatuk. A Depeche-lemez és -koncert évében utánajártunk milyen Magyarországon DM-fannak lenni, sőt az egykori Bonanza Banzai és Liquid Limbs zenészeit is megkérdeztük minderről (többek között).

A PussPuss-szal, Németh Jucival, a Not12-vel a BP Clothinggal és Lakatos Sándorral a divatról beszélgettünk, Morcz Fruzsina és Réz György zenei szakemberképzésről nyilatkozott.

Idén is volt lemezboltozás: Hó Marcival és Dinnyés Józseffel, aztán Palotaival & DJ Rennel vettünk lemezeket. LP Kollektor címmel pedig új rovatot indítottunk, melynek keretében híres lemezgyűjtőket látogattunk meg kollekciójuk megcsodálása miatt: Vályi Gábor, Györemix!, Prieger Zsolt, Pándi Balázs az eddigi szereplők.

Lemeztáskát ezúttal a plutós, biorobotos Nemes András, az óriásos Egyedi Péter, Kovary, a We Are Rockstars-os Ligeti György, a RadioProt indító Csillag János, a filmzenélő Weyer Balázs, a Fish!-es Kovács Krisztián, drMáriás, Karanyi és a Vad Fruttik-os Likó Marcell villantott.

Szintén új rovat a What The FAQ, gyakran ismételt kérdéseinkre Sinya, Dopeman, Geszti Péter, Szűcs Zoltán, Alföldi Róbert, Janicsák Veca, Bereményi Géza, Kozso válaszolt lelkesen.

Arról már nem is beszélve, hogy az összes dal-, klip-, remix-, EP-, albumpremier kapcsán exkluzív nyilatkozatokat adtak nekünk a zenészek, énekesek. Köszönjük és jó böngészést!

JA, ÉS AKKOR MÁR A MAGYAR ZENÉSZEK KEDVENC KARÁCSONYI DALAIT ÖSSZEGYŰJTŐ CIKKÜNKET IS MUTATJUK.

https://recorder.blog.hu/2014/01/01/valogatas_a_recorder_2013-as_cikkeibol_magyar_eloadokkal_keszult_interjuk
Válogatás a Recorder 2013-as cikkeiből – Magyar előadókkal készült interjúk
süti beállítások módosítása