Judák Bence – Kedvenc 2013-as dalok

2014.01.01. 13:29, rerecorder

qotsa_3.jpg

Ahogy már tavaly és tavalyelőtt is tettük, a Recorder szerint 2013 ötven legjobb albumamagyar kiadványai, valamint a személyes lemezlisták után következzenek a kedvenc dalokat feldolgozó évösszegzések! Szerzőink 2011-es és 2012-es favoritjai után 2013-ban is ABC-rendben haladunk, a felvételek egy rögtön meghallgatható mixtape-ben, rövid kommentárokkal, a sort Biczó Andrea nyitotta, majd Csada GergelyDömötör Endre és Elekes Roland, Forrai Krisztián után ma Judák Bence a lemezlovas.

Én évek óta csak annyi új zenét hallgatok, amennyit muszáj, úgyhogy ez a gyűjtemény még véletlenül sem lesz reprezentatív 2013-ra nézve. Fontossági sorrend, relevancia és teljességre való törekvés nincs, csak pár dal, amikről párszor eszembe jutott, hogy nem is olyan rosszak.



vampire-weekend-4e5167afdae04.jpgVampire Weekend: Hannah Hunt
Számomra az idei VW-lemez pont olyan kula lett, mint az előző; ez a szám viszont jó.  

Sky Ferreira: Nobody Asked Me (If I Was Okay)
Sky Ferreira annyira begurult azon, hogy senkit sem érdekli, jól van e, hogy rögtön fel is énekelt egy számot, ami pontosan erről szól.


Fuck Buttons: Hidden XS
Egyetemi képzést lehetne indítani a dal felépítéséről, és ember legyen a talpán, aki az utolsó egynéhány perc hallatán nem vonaglik habzó szájjal az eufóriától.


Iceage:
You’re Nothing
iceage_5.jpgA You’re Nothing pontosan ugyanazt a szerepet tölti be, mint annak idején a You’re Blessed: egy Iceage-lemez utolsó, meglepően fókuszált és pontosan odasózott ütése egy olyan refrénnel, ami hónapokon át fog zengeni a fülünkben.


Queens Of The Stone Age:
I Appear Missing
A legutóbbi QOTSA-anyag legjobb dalát nem nehéz kiválasztani, mert ez az: letaglózó elkeseredettség, önmarcangoló sorok és nem kevesebb, mint négy csúcspont elegyedik ebben a hatperces tömbben, amiben Josh Homme keservénél már csak a gitárjáé nagyobb.


Smith Westerns: White Oath
A dal a 2013-as Soft Will centrumaként úgy ötvözi az elővárosi melankóliát és a csüggesztően elégikus hangvételt, hogy lám, még egy bánatos/sodró kórusra is futotta az amcsi srácoknak.  


Savages:
No Face
savages.jpegHatvan másodperc alatt beindul a gyártósor, a fogaskerekek pörögnek, a Savages őrült malma pedig darál a Silence Yourself legslágeresebb számában, mely refrénje olyan erővel szakít, hogy ha volt is arcod, a dal már biztos letépte.


Phoenix: Drakkar Noir
A négyes ’13-as anyagának langyos fogadtatása főleg annak a tükrében csüggesztő, hogy a Bankrupt! legalább annyi slágerrel van telepakolva, mint 2009-es elődje. Ennek döntő bizonyítéka pedig a rezignált, félhalandzsa refrénre épülő Drakkar Noir.


Cut Copy: Meet Me In The House Of Love
Úgy volt, hogy már nagyjából tisztában voltam az aktuális CC lemez személyiségjegyeivel, amikor adtam neki még egy utolsó hallgatást, és igazából már az előtte lévő néhány szerzemény sem okozott csalódást, ám amikor a MMITHOL refrénjétől egyszerre fordultak ki a szemeim, kaptam szívrohamot és élveztem tele a gatyám, akkor tudtam, hogy igen, ez kell nekem.


Daft Punk:
Fragments Of Time
Get Lucky? Doin' It Right? Meg a nagy szart.


JUDÁK BENCE KEDVENC 2011-ES DALAI ITT HALLHATÓK.


https://recorder.blog.hu/2014/01/01/judak_bence_kedvenc_2013-as_dalok
Judák Bence – Kedvenc 2013-as dalok
süti beállítások módosítása