Vudu a buli az új Disclosure-klipben

2013.12.28. 14:52, Frontrecorder

disclosurevoices.jpg

Úgy tűnik, hiába vártuk, hogy a Disclosure kiadója által letiltott Help Me Lose My Mind klipje visszakerüljön a YouTube-ra, de új videó sem készült a brit house-tesók bemutatkozó albumának London Grammar-rel közös záródalához. Helyette a Settle 2-step garage-ból merítő számát, a Sasha Keable énekesnővel felvett Voices-t filmesítették meg; bebörtönzött vudu papnő, ijesztő maszkokban táncoló férfiak, magasban lebegő Ladák - mindezt vajon milyen hangok sugallták?

A Voices klipjével igen sűrű és eredményes évet zár a Disclosure, hiszen debütáló albumuk az összes mérvadó év végi listán szerepel (hogy nálunk hányadik lett, itt kiderül), a lemezt ráadásul jelölték a legjobb elektronikus zenei/dance album Grammy-díjára, a Hype Machine szerint pedig Guy és Howard Lawrence testvérduója számított a zeneblogok kedvenc együttesének idén. December 16-án a Settle bővített kiadása is megjelent, rajta a lemez dalainak remixevel, a Nile Rodgers, Sam Smith, Jimmy Napes és a bratyók laza stúdiózásából született Togetherrel, illetve az Apollo című kiadatatlan instrumentális számmal.

Settle Special Edition remixei közül pedig jöjjön a deep house-legenda Larry Heard baleári chillout-verziója a Help Me Lose My Mindból, ha már a klip elúszott:

És akkor következzen a Voices kriptikusan kúl videója, amelyben modern tánckoreográfiára stilizált rituális szertartást látunk, amit egy rabként őrzött gyönyörű, ámde minden bizonnyal veszélyes vudu papnő celebrál (látjuk a cellájában, ahogyan a számban éneklő Sasha Keable-t is) - legalábbis mi így értelmeztük. Ja, és a levegőbe emelkedik benne két hangfaltorony, meg két fehér Lada 2105-ös. Íme:

Címkék: disclosure
https://recorder.blog.hu/2013/12/28/vudu_a_buli_az_uj_disclosure-klipben
Vudu a buli az új Disclosure-klipben
süti beállítások módosítása