Heti Top 10+3: a kedvenc antikarácsonyi dalaink

2013.12.22. 20:48, Frontrecorder

grumpychristmas.jpg

A karácsony az univerzális szeretet - és az ajándékozás - ünnepe, gondoltunk hát azokra is, akik ki nem állhatják; nekik állítottuk össze ezt a csomagot a kedvenc antikarácsonyi dalainkból, hátha ettől boldogabbak lesznek. 

Culturcide: Depressed Christmas

Ne söpörjük a szőnyeg alá: van, aki az ünnepek alatt unja el végleg az életét. Ez az ő daluk - a Fehér karácsony legsötétebb változata. (FK)


Denim: I Will Cry At Christmas

Karácsonykor egyedül lenni és sírni, az az igazi lelki nagyság - legalábbis, ha valakibe annyi szarkazmus szorult, mint a perfekt pop egyik meg nem énekelt hősébe, Lawrence Hayward dalszerző géniuszba. (FK)


FEAR: Fuck Christmas

Hajítsd ki a bejglit és a halászlét az ablakon, Lee Ving ugyanis 44 másodperc alatt elmondja, mit jelent számára az ünnepek ünnepe. (JB)


Gruff Rhys
: Slashed Wrists This Christmas

Egy újabb dal azokról, akik karácsonykor inkább érfelvágós hangulatba kerülnek. Fajsúlyos témáról lírai tárgyilagossággal. (FK)


Joss Stone: The Anti-Christmas Carol

"Lőn hát, egy évben csak egyszer van karácsony, köszönöm Istenem, halleluja!" - örvend a dal, és vele a szeretet ünnepe iránt nem túl lelkes hívők (persze csak magukban). (FK)
 


Miles Davis: Blue Christmas
 
A cool jazz legkúlabb konzumkarácsonyt - az eszetlen harácsolást és az évi egyszeri jótékonykodást - kipellengérező műve, a zongorista-énekes Bob Dorough "rapjével". (FK)
 


Ren & Stimpy: I Hate Christmas!
 
Aki érzi a bluest és Grincsnek született, szóval mindent, de tényleg mindent szívből utál a karácsonyban, annak ez a dalt jelenti a túlélést ebben az időszakban. (FK)


Stephen Colbert: Just Another Christmas Song

Szerencsés esetben szép, boldog, áldott, sőt kellemes a karácsony, de még ezekben az esetekben is lehet min morogni, persze csak a mindig morgósoknak. Na jó, a Media Markt pénztáránál minimum fél órát sorban állva tényleg elviselhetetlenek a középhangerőn bömbölő szép, boldog, áldott, sőt kellemes karácsonyi dalok és ennek iróniáját ez a Colbert-szerzemény tökéletesen megfogja. Oké, vannak kivételek, de ne gondoljuk, hogy a kis Jézusról daloló popsztárok nagy része nem a garantáltan vastag csekkért száll be a karácsonyi playlistekbe kerülésért folytatott komoly küzdelembe. (DE)



Sufjan Stevens
: That Was The Worst Christmas Ever

Az igazán szomorú ebben a dalban, hogy valószínűleg többen éltek át ehhez hasonló szentestét, mint meghitt, szeretetteljes ünnepi hangulatot. (CsG)


A KARÁCSONY-MÁNIÁS SUFJAN STEVENS TAVALYI BIZARR VIDEÓIT LÁTTAD-E?


The Knife
: Reindeer

Nem tudom, van-e olyan otthon, ahol ez szól karácsonykor, de ha igen, ott biztos teljesen más irányból közelítik meg az ünnepet. (CsG)


The Long Blondes: Christmas Is Cancelled

Összebújás helyett szakítás a szeretet ünnepén, még szép! Mikor lenne a legnagyobb döfés kirúgni a pasinkat, ha nem karácsonykor? Single night, holy night! (FK)



The Sonics: Don't Believe In Christmas

A legjobb 60s garázsrock dal arról, amikor az ember kamasz lesz, a karácsony pedig ciki. (FK)



Weezer: Christmas Celebration

Mindannyian tudjuk, hogy a karácsony nem éppen a legrockandrollabb esemény az évben. Béke, pompa, mértéktelen zabálás, hagyományok, minden egyes évben - hát nem kibaszott unalmas? A Weezer szerint de. (BA)



A KARÁCSONYT ÜNNEPLŐ CIKKEINK PEDIG ITT GYŰLNEK.


A listát összeállította: Forrai Krisztián, közreműködtek: Biczó Andrea, Csada Gergely, Dömötör Endre, Judák Bence.

https://recorder.blog.hu/2013/12/22/heti_top_10_a_kedvenc_antikaracsonyi_dalaink
Heti Top 10+3: a kedvenc antikarácsonyi dalaink
süti beállítások módosítása