Magyarradar: Venice Valley

2013.12.14. 15:39, Frontrecorder

vvlogo.jpg

Lehet, hogy itthon nem tolonganak a Twin Shadow-k, a Postiljonenek vagy éppen az Autre Ne Veut-féle előadók, de azt sem mondhatjuk, hogy egyáltalán nincs nagyon mai, az aktuális nemzetközi trendeknek megfelelő popzenekar. Mint amilyen az idén tavasszal alakult Venice Valley, akik pont a fenti külföldi előadók által is inspirálva indultak el, és már most látszik, hogy ha kitör a hipszterpop-forradalom, ez a budapesti duó lesz az egyik fő zászlóvivője. A Stay című klipdalával szeptemberben bemutatkozó budapesti duó nálunk debütált Answers című második számával, amelynek klippremierje szintén itt a Recorderen lesz december 16-án hétfőn, de még előtte a Magyarradarunkra helyezzük őket.

vv.jpgMegalakulás éve: 2013

Tagok: Sugár Andor (a Fekete Teve eklektikus poprock zenekar basszusgitáros-énekese - a szerk.) és Hencz Péter (a Kegyelemkettes "butapunk" együttes gitárosa és fotós - a szerk.), mindketten szintik és gitár

Stílus: POP

Hatások: Péternek a 90-es évek popkultúrája, a zenék, a klipek és a filmek, Andornak az alapvető emberi kapcsolatok, meg a The 1975 együttes Sex című száma.

Kiadók: nincs

Történet: Amikor megismerkedtünk öt éve, a Till We Drop-os Pete (az énekes Kiss Péter - a szerk.) szülinapján, ahol a buli végén akusztikus gitáron játszottunk deszkáspunk dalokat, ott kezdtünk el először beszélgetni zenéről. Ezután időről időre feljött a téma, hogy kellene valamit együtt csinálni. Mivel mindketten gitárzenét játszottunk évekig, adott volt, hogy ilyen irányba menjünk el, és a kezdeti időkben teljes élő zenekarban gondolkodtunk. Viszont egy idő után úgy éreztük, hogy valami újra van szükségünk együtt, és innentől kezdve gondolkodtunk duóban. Végül idén tavasszal ültünk neki a daloknak, azzal a céllal, hogy jó popzenét csináljunk. Peti vett egy halom szintetizátort és elkezdtük nyomogatni. Nem zárjuk ki a gitárt, van több olyan demónk, amiben van, de úgy alakult, hogy az első két számunkban pont nem használtuk. Egyébként már egy csomó dal van a tarsolyunkban, ezekből párat rendszeres időközönként tervezünk kihozni egyesével.

Megjelenések: 2013. szeptember a Stay, novemberben az Answers című szám.

Küldetés: szeretnénk szerves részei lenni a most kialakulóban lévő budapesti underground pop színtérnek

Jövőkép: Jövőre szeretnénk már élő koncerteket adni és albumot felvenni. Emellett számunkra fontos cél, hogy lehetőleg minden hangzóanyagot kísérjen klip.

Mellékprojektek: Petinek a Kegyelemkettes mellett Tape néven van egy egyelőre csak dj-zős tánczenés szólóprojektje.

Szexepil: Kováts Marci, a hangmérnökünk

Legnagyobb eredmény, elismerés: Nagyon örülünk annak, hogy rögtön az első számunk olyan blogokon jelent meg és kapott pozitív kritikákat, amiket mi is olvasunk és szeretünk. Emellett pedig az, hogy olyanok csinálták a remixeket az első számból, akiket nagyon bírunk (Möbel és EmptyX).

A Stay klipje:

és Möbel-remixe:

https://recorder.blog.hu/2013/12/14/magyarradar_venice_valley
Magyarradar: Venice Valley
süti beállítások módosítása