Klippremier! Gustave Tiger: Mitanni Mares

2013.12.05. 13:00, rerecorder

gt ny.jpg

A Gustave Tiger idén alakult The Moog- és Hammer Of Gods-tagokból, a nyári Rakéta fesztiválon mutatkoztak be nagyobb közönség előtt élőben, igen kiváló hanghordozón pedig éppen a Recorderen, a Mitanni Mares című hétszámos EP premierjén ki is bogoztuk a zenekari szálakat. A katedrálispunk trió legközelebb december 6-án, pénteken a szerb VVhile finomzaj zenekarral lép fel a Kuplungban, ahol szintén bemutatásra kerül második videójuk, amelyet kedvcsinálóként ezennel prömierizálunk.

Az EP címadó dalához készült klip már a második Gustave Tiger-video, az Eutropius-hoz forgatott vhs-es első után ezt is Rusek rendezte és ezúttal is valami egészen különleges látványvilág valósult meg. A Mitanni Mares nagy témákat feszeget, de át is adjuk a szót Szabó Csaba énekes-basszusgitárosnak: „a dal nagyjából arról szól, hogy ha mondjuk megsemmisíti magát egy nagy civilizáció, mert valamiért ez épp jó ötletnek tűnik, akkor sem kell szomorkodni, mert majd lesz helyette másik.”

gt m.jpgA klipet jegyző Rusek folytatja innen: „sajnos ezt, mármint egy önmagát megsemmisítő nagy civilizációt eléggé költséges, időigényes lett volna filmre vinni (bár egy ideig komolyan foglalkoztunk a gondolattal, lett volna benne egy kecske meg egy házilag ácsolt guillotine is, na de mindegy, majd legközelebb), úgyhogy helyette inkább azt találtuk ki, hogy egy afgán Önök kérték-jellegű kívánságműsort (balra) keverünk össze egy barkács Muppet Show-val. Az már majdnem olyan, mint egy komplett világégés!”

Csaba ehhez még hozzáteszi, hogy: „állítólag ezek a műsorok Afganisztánban pontosan ugyanolyanok, mint nálunk, úgyhogy nagyon nem is lőttünk mellé. A műsorvezetők Tamana és Mirwais Janan, akikkel mindösszesen kb. fél órát kellett forgatni, mert annyira profik és annyira jól mutatnak a kamera előtt, mintha világéletükben ezt csinálták volna. Ha valaki csak fél percet nézne meg a klipből, akkor az mindenképpen az első fél perc legyen! És persze óriási, de tényleg ÓRIÁSI köszönet nekik itt is. Aztán van itt még cica (cuki!), jézusos tányérra helyezett tükörtojás (gondolatébresztő!), tükör előtt kardozás (dinamikus!), és még egy sor egyéb, felfedezésre váró apróság. Érdekesség még, hogy a macit Gergő mozgatta hihetetlen szakértelemmel, Mező pedig nem tudott eljönni a forgatásra, mert másnapos volt, úgyhogy róla félmeztelen, illetve felöltözött képeket mutogatunk. Jó szórakozást mindenkinek!”

az EP címadó dalához, a Mitanni Mares-hez forgatott videó:


a belgrádi VVhile-lal közös december 6-i kuplungos koncert Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/12/05/klippremier_gustave_tiger_mitanni_mares
Klippremier! Gustave Tiger: Mitanni Mares
süti beállítások módosítása