Klippremier! Amber Smith: Another Way

2013.12.04. 11:02, rerecorder

amber.jpg

Az amber smith 2013-ban csendesebb évet tartott (Poniklo Imre frontember másik zenekarával, a Poster Boy-jal jelentetett meg nagylemezt), ám az utolsó hetekre csak jutott egy remek amber-kislemez is, lesz néhány koncert december elején és most az egyik dalhoz még egy meglepő videó is társult, melyben a frontember nőnek öltözik!

Az amber smith mindig is figyelemre méltó klipekkel jelentkezett, de alighanem ez lett az eddigi legemlékezetesebb videó, melyben Poniklo Imre nőnek maszkírozva masírozik végig a Király utcán, hogy egy klubban kössön ki - a barátnőjével. De meséljen erről inkább a főszereplő: "Nos, Hodosy Enikő (a fotós-klipesként ismert rendező már a névrokonát, Hodosi Enikő énekesnőt közreműködtető korábbi amber-szám, a Faster Than The Speed Of Light videóját is rendezte - a szerk.) és Bosco Shane rendezők kicsit más oldalról fogták meg a dalt, mint ahogy eredetileg szántam. Ami nem baj, hiszen minden számnak van egy elsődleges jelentése, meg ahogy a hallgató értelmezi magának. Egy szerzemény ettől kel önálló életre."

"Az én eredeti mondanivalóm a dalban az, hogy változunk, öregszünk, folyamatosan előre megyünk, és még ha azt is gondoljuk, voltak jobb korszakaink, vagy olyanok, amit más jobbnak gondolt, sosem lehet visszafelé nézni, nem lehet megállni. Ha nem megy "így", majd találunk más módszert ("we'll find another way"). Enikő ezt kicsit vicces, ironikus környezetbe helyezte, ahol a főhős (jelen esetben én) időnként szeret titokban női ruhába öltözni, és erről nem tudnak a barátai, a barátnője pedig végképp nem. A klipben véletlen épp ugyanabba a bizarr, kicsit Lynch-es hangulatú bárba mennek, ahol összefutnak, de a lány megbocsát neki, a végén ölelkezve mennek együtt haza - majd ők megoldják az életüket másképpen, mint az szokványos lenne."
Az énekes-dalszerző mesélt a klip elkészültéről is: "a forgatás vicces volt, persze irtó kényelmetlen női ruhában lenni - szívem szerint utána kockás inget vettem volna fel és steaket sütöttem volna. Azok után meg, hogy szombat este a Király utcán kellett így végigmennem... semmi sem lehetetlen számomra!"


az Another Way klipje itt látható először:


a zenekar hosszú idő utáni visszatérő koncertje Szegeden lesz most pénteken, december 6-án, Facebook-eseményoldal
az Amber Smith másnap, szombaton, december 7-én a GMK-ban Budapesten is látható lesz - 2013-ban utoljára, Facebook-eseményoldal


az új kislemez dalai itt hallgathatók:

https://recorder.blog.hu/2013/12/04/klippremier_amber_smith_another_way
Klippremier! Amber Smith: Another Way
süti beállítások módosítása