Magyarradar – Blahalouisiana

2013.11.19. 09:50, rerecorder

blaha 3.jpg

A székesfehérvári gyökerű Blahalouisiana a nagykiadós lemezig is eljutó Jacked indiezenekar romjain alakult, ötszámos bemutatkozása nemrégiben jelent meg, első klipjének premierje pedig hamarosan érkezik a Recorderen. Jancsó Gábor basszusgitáros válaszolt Magyarradaros kérdéseinkre.

Megalakulás éve: 2011 ősz, de én az első koncertünk után tartom hivatalosnak a bandát, ami 2012 nyarán volt.

Tagok: Schoblocher Barbara (ének), Mózner László (gitár), Szajkó András (gitár), Juhász Ádám (dob), Jancsó Gábor (basszusgitár).

Stílus: beat/rock/pop

Hatások: Sok minden hatással van ránk, volt, aki a country vagy éppen a Motown-stílust vélte felfedezni, ezek talán igazak is. Engem az utóbbi időben Paul Simon ’70-es, ’80-as években készített szólólemezei inspiráltak, főleg az 1983-as Hearts And Bones, de a mostani bandák közül ott van az Alabama Shakes vagy Kings Of Leon is, amelyek hatással vannak ránk.

Kiadók: Jó lenne, ha egyszer a Columbia Records lenne az!

blahalouisiana.jpg


Történet:
Volt egy zenekarunk a srácokkal közösen már 2004 óta, a Jacked, ahol Berki Bence és a tesója Berki Dani is énekelt, aztán 2005-ben jött Mórocz Tomi és lenyomtunk öt évet együtt. Nagyon jó dolgok történtek velünk ez idő alatt, de eljött a szakítás ideje és jött egy másfél éves szünet. 2011 őszén aztán, amikor kezdődött a suli, megláttam Barbit és reméltem, hogy ének szakra jár, aztán a kollégium folyosóján már dumáltunk is. Szóba jött, hogy keresünk énekest, lehívtam egy próbára, utána a zenekar koccintott egyet és addigra több kérdés nem is maradt. Igazából meg sem kérdeztük, hogy akarja-e ezt az egészet, tök egyértelmű volt. Aztán egy hónap múlva Barbinak az is leesett, hogy mi voltunk a Jacked...vicces volt, legalábbis nekünk.

blaha ep.jpgMegjelenések: Első stúdiófelvétel: The Wanderer (2012 őszén), első kislemez: Tales Of Blahalouisiana (2013 őszén).

Küldetés: A lehető legtöbb helyre eljutni a zenénk által.

Jövőkép: Nemsokára kipróbáljuk magunkat külföldön is és hamarosan az első klipünk is megjelenik. Szeretnénk már a következő nyáron az összes fesztiválon ott lenni, és amúgy meg addig zenélni, amíg csak lehet.

Mellékprojektek: Volt már hogy reklámhoz szereztünk dalt Lacival, én pedig egy netes játéknak pár perces blokkokat, de Barbit is kérték fel már ilyesmire.

Szexepil: Barbi lábai, hangja.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Talán az eddigi legjobb dolog, hogy mi nyithatjuk az estét a Morcheeba előtt december 10-én a Petőfi Csarnokban, illetve hogy a The Wanderer két héten át is a harmadik volt az MR2 Top 30-ban, ide szoktuk sorolni még az MR2 akusztikot is. Emellett minden egyes komment és üzenet a neten, illetve barátaink, zenésztársaink és szüleink kedves szavai.

a Tales Of Blahalouisiana EP:


a zenekar koncertje az A38-on:


a Blahalouisiana a Petőfi Akusztikban játssza a Kispál-féle A következő buszon című dalt:


a kvintett a Daggers & Strings Session keretében egy pataknál játszik:

https://recorder.blog.hu/2013/11/19/magyarradar_blahalouisiana
Magyarradar – Blahalouisiana
süti beállítások módosítása