Dalpremier! Gelka: TR3B

2013.11.11. 16:41, Frontrecorder

gelkapress.008.jpg

A tengerparti elvágyódós chillout-elektronika hazai mesterei, a budapesti Gelka duó készített már nekünk mixet, most pedig itt mutatja be egy új dalát TR3B címmel, mielőtt az november 15-én megjelenik a Café del Mar Dreams 6 válogatáslemezen.

A MAGYAR LOUNGE/CHILLOUT MÚLTJÁT, JELENÉT, JÖVŐJÉT ITT BONCOLGATTUK.

A TR3B (a cím a TR-3B kódjelű titkos antigravitációs repülőeszközre utal) a Gelka a tizedik Café del Mar- megjelenése. Az instrumentális szám megszületéséről Kürti Csaba, a duó egyik fele így mesél: "A mi esetünkben nem az van, hogy jön egy ötlet, és pár perc alatt írunk egy dalt zongorán vagy gitáron, hanem inkább lassan építünk fel egy számot., és akkor egy hangszín, vagy minta adja az ihletet mindig a következő lépcsőfokhoz. Néha felüdülésként szoktunk borultabb zenéket csinálni, ez a számunk is egy zajokból összerakott, poszt-dubstep dolog volt eredetileg, amire később felvettünk gitársávokat. Így viszont  szinte felkínálta magát terítéken egy nyugisabb verzió, úgyhogy végül a harmóniákat, pár lebegős effektet és a gitárokat kivéve töröltünk mindent, és pillanatok alatt befejeztük."

A dalból a Gelka tervei szerint jövőre készül egy énekes verzió is Phoenix Pearle közreműködésével, és ugyancsak 2014-ben kihoznak egy EP-t remixekkel és az eredeti változattal, amely megjelenése előtt meghallgatható alább:

https://recorder.blog.hu/2013/11/11/dalpremier_gelka_tr3b
Dalpremier! Gelka: TR3B
süti beállítások módosítása