Dalpremier! Kelemen Kabátban: Fesztivál

2013.11.05. 23:32, Frontrecorder

Kelemen_polaroid01_2b__.jpg

A Kelemen Kabátban 2011-ben novelty-formációként indult, a Nyári Dallam című trashpop / eurodance dalukkal robbantak be. M-Papa, Szerecsenkirály és az Irie Maffiából is ismert Jumo Daddy triója azóta több ironikus kultuszslágert és klipet tudhat magáénak, most pedig újragondolta magát az együttes. Ennek jegyében a legújabb dalukat a stadionrock hangzás jellemzi, és itt nálunk hallható először a Fesztivál.

A Kelemen Kabátban sikerének titka a humoros, pimasz dalszövegek és a sokszínű zenei hangzásvilág ötvözetében rejlik, mely leszámol az egysíkú, stílusfasiszta zenei hozzáállással. Az együttes most frissített egyet a zenéjén: megtartva a ’90-es évekre jellemző eurodance hatásokat és a rímtrancsírozó dalszövegek karakterét, jelentősebb szerephez jut a kortárs pop és a kreatív zenei ötletek. A szexpop, a fülledt electro, a cool funk mellett a romantikus stadionrock is helyet kap a palettán, melyet trapes hatású hiphop jegyek tesznek még gazdagabbá.

A Kelemen Kabátban legújabb dala, a Fesztivál e hangzásbeli megújulás első hallható eredménye. "A dal egyfajta tavasz- és nyárösszegzés, visszaemlékezés a fergeteges fesztiválszezonra. Könnyed és bulizós, de ezeken felül komolyabb mélységeket is rejt: az elmúlásról és az öregedésről is szól. Nem beszélve arról, hogy a pasik szemszögéből mutatja be azt a helyzetet, amikor a nő az, aki a férfira nyomul (JUHHÉ)” - összegezte a stadionrockos számot Horváth Boldi, azaz Szerecsenkirály.

Az új dalt még novemberben követi a Zajlik a világ című kislemez, 2014 tavaszán pedig megjelenik az együttes első nagylemeze.

És akkor induljon a parádé, íme a Kelemen Kabátban Fesztivál című dala, lyric videóval tálalva:

https://recorder.blog.hu/2013/11/05/dalpremier_kelemen_kabatban_fesztival
Dalpremier! Kelemen Kabátban: Fesztivál
süti beállítások módosítása