Ginsberg a buli - Beat Generation Party a Toldiban filmvetítéssel, koncertekkel

2013.11.04. 13:36, Frontrecorder

KillYourDarlings.jpg

(X) A november 9-én a Ludwig Múzeumban nyíló Beat-nemzedék / Allen Ginsberg kiállítás kísérőrendezvényeként Beat Generation Party-t rendeznek a Toldi Moziban/Klubban november 13-án. A szerda esti, ingyenes rendezvényen vetítésre kerül a Kill Your Darlings című film, amely Allen Ginsberg, William Burroughs és Jack Kerouac barátságának kialakulását dolgozza fel, utána a Szabó Benedek és a Galaxisok és a Mayberian Sanskülotts ad koncertet.

Míg a Ludwig Múzeum kiállítása azt mutatja be, hogy a Beat-nemzedék hogyan forgatta fel az ’50-es, ’60-as évek Amerikájának irodalmi-, kulturális- és közéletét, addig a Budapesten most először látható, idei fesztivál kedvenc Kill Your Darlings című mozifilm annak ás a mélyére, hogy milyen események vezettek Ginsberg, Burroughs és Kerouac szétválaszthatatlan barátságához. A Daniel Radcliffe (pl. a Harry Potter széria főszereplője) által megformált Allen Ginsberg szemüvegén keresztül nyerünk betekintést a Columbia Egyetem vad bulijaiba, az irodalmi klubok világába, az első homoerotikus kalandokba, miközben egy misztikus - és valóban megtörtént - gyilkosság története is kibontakozik. A film után friss magyar zenekarok segítenek megmerítkezni a mai beat-életérzésben.

Program:

20.00: Kill Your Darlings vetítés (rendezte: John Krokidas, 104 perc, magyar felirattal)

Limitált férőhely 200 vendég részére: az előadás látogatásához ingyenes helyjegy megváltása szükséges a Toldi Mozi jegypénztárában (telefon: +36 1 472 0397).

22.00: Szabó Benedek és a Galaxisok

A Kapuzárási piknikkel az idei év egyik legjobb lemezét jegyző Szabó Benedek (Zombie Girlfriend) vezette Galaxisok intim, közérzeti popzenéje arra keresi a választ, milyen is ma huszonévesként élni Budapesten, közben egy egész korosztály szorongásait, félelmeit és vágyait mutatja be.

23.00: Mayberian Sanskülotts

Az egyre népszerűbb budapesti klubzenekar lo-fi-s elektronikája és akusztikus csináld magad popja mögött gyakran megcsillan a 80-as évek magyar underground hangzása. A készülő harmadik lemezről is biztosan játszanak majd.

A koncertek után zárásig Psycho Galore DJ’s.

Minden program ingyenes.

A Beat Generation Party Facebook eseményoldala: https://www.facebook.com/events/231172240374994/

A Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum Allen Ginsberg / Beat-nemzedék című multimédiás kiállítása november 9-étől 2014. január 12-éig látogatható.

https://recorder.blog.hu/2013/11/04/ginsberg_a_buli_beat_generation_party_a_toldiban_filmvetitessel_koncertekkel
Ginsberg a buli - Beat Generation Party a Toldiban filmvetítéssel, koncertekkel
süti beállítások módosítása