Elszabadulnak a hormonok a pesti éjszakában - itt a Hajnal kicsapongó klipje

2013.10.31. 13:45, Frontrecorder

hajnalindex.jpg

DJ SuperStereo és Stas Hajnal című merengős moombahton számához, amelyben Péterfy Bori énekel készült már nem hivatalos szöveges videó, most viszont itt a hivatalos klipje, és az egyáltalán nem lett visszafogott: fiatalok buliznak és bujálkodnak benne, mindenki mindenkivel, villannak a bugyik és a cicik, de szerepet kap egy dinnye is, ja meg párzó meztelencsigák.

hajnalcover.jpg"Ez a klip arra reflektál, ami ma este az éjszakában történik. Nincs ennek előjele, én is, te is, meg mindannyian akik ott vagyunk részesei vagyunk így vagy úgy. Ironikus is, ami egyébként minden munkámban jelen van, mert a legszebb dolog a világon. Annyira erős a dal szövege, hogy úgy láttam, semmiképp nem szabad ezt egy más vetületű képi világgal keresztbe húzni, ezért ragaszkodtam hozzá hogy egy az egyben az a tettlegesség jelenjen meg a képeken, mint a szám szövegében. Ezen kívül még néhány primér asszociációt engedtem meg magamnak, mert azért mégiscsak jó volt megtörni ezt az atmoszférát néhány vágóképpel. Egészen furcsa érzéseket kelt az emberben egy romantikusan koitáló meztelencsigapár" - mondta el nekünk a frivol videóról a rendezője, Merényi Dávid. A kliphez a Facebookon hirdettek szereplőválogatást, amire nagyon sokan jelentkeztek, és végül azok kerültek bele, akik a rendező fejében meglévő karakterekhez passzoltak. A bevállalós jelenetek senkinek nem jelentettek problémát, mivel "a forgatásra már csak azok jöttek, akik nyitottak voltak ezekre a dolgokra, és ott szubjektív szimpátiák alapján dőlt el, hogy ki kivel mit fog csinálni" - árulta el a rendező. "Ott találkoztak ezek a srácok először egymással. Én is tettem javaslatokat, de egy idő után a szereplők önálló ötletekkel jöttek elő, hogy figyelj Dávid, mi igazán szívesen smárolnánk az X-szel, lehet? Én meg boldogan felvettem. Sokkal őszintébb pillanatokat lehet így rögzíteni, mintha ráerőltetnéd amatőr szereplőkre, amit látni akarsz. Itt meg kell jegyeznem, hogy voltak erős színészi ambíciókkal rendelkező jelöltek is, akik aztán igazán beletették a magukét."

BEVÁLLALÓS, CICIRÁZÓS TINILÁNYOKBÓL A BRITEKNÉL SINCS HIÁNY - PÉLDÁUL EBBEN A VIDEÓBAN.

Az AnKertben forgatott videoklip vizuális megoldásai a most divatos anim gifekre és Vine-videókra hajaznak, nem véletlenül: "Szerintem a gif-kultúra az egyik legjobb dolog, ami ma történik, valóban ez volt az egyik fő inspiráció a kliphez. Röviden és velősen ki lehet vele fejezni instant benyomásokat, reflexiókat. Már két éve is készítettem egy hasonló technikára épülő klipet, szintén SuperStereónak és szintén az akkor még csak terjedő gif-divat hatására, ezt a technikát gondoltam most tovább."

A rendezői kommentár után íme, a Hajnal klipje:

Ez pedig egy friss house-remix a Hajnalból:

https://recorder.blog.hu/2013/10/31/elszabadulnak_a_hormonok_a_pesti_ejszakaban_itt_a_hajnal_kicsapongo_klipje
Elszabadulnak a hormonok a pesti éjszakában - itt a Hajnal kicsapongó klipje
süti beállítások módosítása