A Disclosure-rel, Jessie Ware-rel és Giorgio Moroderrel is együtt dolgozik Nile Rodgers

2013.10.29. 18:16, Frontrecorder

rodgersmoroder.jpg

Nemcsak a 73 éves Giorgio Moroder karrierjét és népszerűségét lendítette be újra, hogy szerepelt a Daft Punk idei albumán, de a Random Access Memories három számában (és a Lose Yourself To Dance klipjében) közreműködő másik diszkóveterán, Nile Rodgers is csúcsfordulatszámon pörög ebben az évben. A legendás gitáros-dalszerző-producer folyamatosan koncertezik zenekara, a Chic élén, közben pedig egyre-másra kollaborál aktuális mai előadókkal.

NILE RODGERS A DAFT PUNKKAL IS SZÍVESEN DOLGOZNA ÚJRA.

A rákból teljesen felépült zenész még februárban írta ki a Twitterére, hogy stúdiózott a német house-producerrel, a hazánkban is többször járt Tensnake-kel, aki később elárulta, hogy Rodgers a készülő új albumának két számában működött közre. Ezek közül az egyikhez nemrég, szeptember 19-én - pont Nile Rodgers 61. születésnapján - klipet is forgattak, úgyhogy ezt várhatóan hamarosan láthatjuk. Ugyancsak az elmúlt hetekben - nagy meglepetésre - Rodgers két EDM-albumon is feltűnt jellegzetes gitárjátékával; a svéd szupersztár dj-producer Avicii szeptember közepén megjelent bemutatkozó albumán két számban (Shame On Me, Lay Me Down), a Chase & Status brit drum'n'bass/dubstep duó október elején kijött harmadik albumán egy számban (a downtempós What Is Right) szerepel. Közben, az elmúlt másfél hónapban három kollaborációról is hírt adott Rodgers a Twitterén: először arról számolt be, hogy Londonban a Disclosure duóval dolgozott  (megjegyezve, hogy imádja a Lawrence-fivérek bemutatkozó albumát), aztán egy hete arról írt, hogy rábeszélte Giorgio Morodert, valamikor csináljanak együtt valamit (ennek már csak a gondolatától is elélveztünk, hiszen voltak már egy kiadványon - David Bowie Let's Dance kislemezének A és B oldalán - de közös számuk a mai napig nincs), most pedig azt kotyogta el, hogy készülőben van egy szám az ír disco-house producerrel, Krystal Klearrel és az angol énekesnővel, Jessie Ware-rel. Mindezek tetejében pedig, amikor csak teheti új Chic-dalokon dolgozik - úgy tűnik, számára sem jött még el a nyugdíj ideje.

Részlet a Chase & Status Nile Rodgers közreműködésével készült számából:

Címkék: nile rodgers
https://recorder.blog.hu/2013/10/29/a_disclosure-rel_jessie_ware-rel_es_giorgio_moroderrel_is_egyutt_dolgozik_nile_rodgers
A Disclosure-rel, Jessie Ware-rel és Giorgio Moroderrel is együtt dolgozik Nile Rodgers
süti beállítások módosítása