Donna Summer és Giorgio Moroder eddig kiadatlan dala az édes életről

2013.10.16. 14:41, Frontrecorder

summermoroder.jpg

Az október 22-én megjelenő Donna Summer-remixalbumon a néhai Diszkókirálynő legnagyobb sikereinek kovácsa, a zenei körforgásba idén, 73 évesen kirobbanó energiával visszatért Giorgio Moroder két számmal is szerepel, egyrészt a Love To Love You Baby remixével, másrészt egy eddig nem ismert Donna Summer-dallal, amit ő öntött végső formába. A könnyed La Dolce Vita rögtön meg is hallgatható.

A fülbemászó dal demó verziója a tavaly májusban elhunyt énekesnő férjének elmondása szerint néhány évvel ezelőtt született Nashville-ben, aztán később még igazítottak rajta, de nem lett befejezve. Mint Bruce Sudano a SPINnek elárulta: "Mindenképpen szerettem volna egy új dalt a [remixlemezre], de ez a demó nem kerülhetett volna rá, ha Giorgio nem dolgozza át és adja hozzá a magáét." Bizony, a végeredmény nagyon is jellegzetes, sőt, mondhatni klasszikus, de mai hangzású Moroder-produkció lett, egy sikkes diszkópop-sláger némi Chic-es gitárral, illetve a mester vokóderes betétjével fűszerezve. Élvezzük hát a gondtalan Édes életet:

A revitalizált Moroder újabban dj-ként járja a világot - november 23-án a bécsi Electronic Beats fesztiválon játszik -, de zenekészítői minőségben is újra aktivizálta magát; nemrég például készített egy remixet a Claire nevű müncheni elektropop együttes számára, a vokóderes énekbetét ebből sem maradhatott ki:

A MAGYAR THOMAS MARK MORODER-FELDOLGOZÁSA MEGVAN?

Moroder egyébkén - aki nemrég egy vagonnyi zenésszel együtt vett részt egy észak-amerikai vonatos turnén - lubickol az őt felfedező fiatalabb generációk figyelmében és szeretetében, ami az új Daft Punk-lemezen való szereplése óta övezi. Imádja, hogy színpadon lehet, elég megnézni ezt a Facebookjára a napokban kitett képet - hát nem őrülten kúl az öreg? 

moroderdj.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/10/16/donna_summer_es_giorgio_moroder_eddig_kiadatlan_dala_az_edes_eletrol
Donna Summer és Giorgio Moroder eddig kiadatlan dala az édes életről
süti beállítások módosítása