A román vadász és a meztelenül fürdőző nő esete Jon Hopkins új videójában

2013.09.28. 19:27, rerecorder

hopkins.jpg

Jon Hopkins kiváló nyári albuma újabb klipet kapott - és akárcsak az időközben kijött, de a stúdiólemezén nem szereplő, Bat For Lashes-zel közös filmbetétdalának videójában -, akad benne víz, fürdőzés, meztelenség, nyirkos idő, drámai képek.

Az épp európai turnén lévő Jon Hopkins - hozzánk legközelebb október 23-án játszik Grazban - a gyönyörűen fényképezett Open Eye Signal után újabb klipet tett közzé júniusban megjelent negyedik szólólemezéről, az utazós-elektronikus Immunityről - melyet nemrégiben felterjesztettek a rangos Mercury-díj tizenkét 2013-as nomináltja közé is.

HOPKINS MÁR 2011-BEN IS FELKERÜLT A MERCURY 12 JELÖLTJE KÖZÉ EGY KING CREOSOTE-TAL KÖZÖS ALBUMMAL.


A Purity Ring duó lánytagjának, Megan James-nek a dalszövegírói és énekesi közreműködésével készült, homályos, költői szövegű, helyzetértékelésről szóló Breathe This Air klipje azonnal hat szépségével, de a párhuzamos montázs miatt nem feltétlenül adja magát elsőre. Egy magassarkú cipőben, sárban zavartan haladó női karaktert és egy balesetet szenvedett, román rendszámú autóban magához térő férfi karaktert látunk lassított képeken, aztán látjuk, ahogy a férfi szemrevételezi a vérnyomokat is tartalmazó törött szélvédőt és lámpát, majd távcsöves vadászpuskát ragad és megindul az erdőbe, ahol követi a nyomokat. Látjuk a nő szétkent sminkes arcát, ahogyan egy tóhoz érve véres fogakat köpköd, majd meztelenre vetkőzik és úszni kezd. Látunk még egy sebzett állatot is később és azt, ahogyan a szálak összeérnek...

PUCÉRSÁGBÓL TAVALY SEM VOLT HIÁNY: ÍME 2012 LEGNÉZETTEBB KORHATÁROS VIDEOKLIPJEI.

a Purity Ring-es Megan James-szel közös Breathe This Air videója:


ez pedig Hopkins három hónappal ezelőtti Boiler Room-os, bő háromnegyedórás szettje:

https://recorder.blog.hu/2013/09/28/a_roman_vadasz_es_a_meztelenul_furdozo_no_este_jon_hopkins_uj_videojaban
A román vadász és a meztelenül fürdőző nő esete Jon Hopkins új videójában
süti beállítások módosítása