Eladó Kurt Cobain gyerekkori háza és megtekinthetők a kiadatlan Nirvana-felvételek

2013.09.26. 16:56, rerecorder

269168-kurt-cobain-house.jpg

A héten megjelent a Nirvana utolsó stúdiólemezének, az 1993-as In Uteronak a húszéves jubileumi újrakiadása, meghallgatható a kiadatlan instrumentális dal, nyilvánossá váltak eddig csak kalóz- illetve tévéből felvett verzióban ismert videófelvételek, ráadásul piacra került az az aberdeen-i ház is, amiben Kurt Cobain felnőtt, bárki megveheti (nyitóképen a krémszínű épület).

Kurt Cobain édesanyja, Wendy O'Connor és testvére, Kim Cobain félmillió dollárért szeretne túladni a Seattle-től úgy kétórás autóútra levő házon, melyben az énekes-gitáros felnőtt. A család szeretné, ha a vevő múzeumot alakítana ki az épületből (melyben még Kurt eredeti matracai is megvannak néhány más korabeli bútorral egyetemben), nyilván ezért is a rendkívül magas ár. A szomszédok is árulják a házukat (a nyitóképen ez is látszik, a zöldes épület), ők 70000 dollárt kérnek (bár a hirdetésből kiderül, hogy 2010-ben mindössze 22500 dollárért vették - szóval kisebb pénzű rajongók is a közelbe költözhetnek). Cobain - aki kétszer is lakott a házban (1969-től, két éves korától szülei válásáig, amikor kilenc éves volt, aztán tinédzserként az anyukájával is) - gyerekkori szobájáról is nyilvánosságra kerültek újabb fotók, melyeken még látszanak a Cobain által felragasztott képek, felrajzolt feliratok (például az Iron Maiden logója).

269217-kurt-cobain-house belül.jpg


itt pedig Cobain látható tinédzserként a szobában:

Kurt-Cobain-teenager-with-001.jpg


itt pedig egy kép a szóban forgó település, Aberdeen üdvözlő várostáblájáról - kifinomult tiszteletadással Kurt Cobain felé:Welcome_to_Aberdeen_cropped.jpg


A héten megjelent In Utero-újrakiadás legbővebb verziójában négylemezes. Az alaplemezen még helyet kapott két korabeli B-oldal (Marigold, Moist Vagina), két korabeli dal 2013-as mixe (Sappy, I Hate Myself And Want To Die), Steve Albini lemezre nem került mixei (Heart-Shaped Box, All Apologies) és Scott Litt lemezre szintén nem került Pennyroyal Tea-verziója. A második cd-n a lemez 2013-as, újrakevert változata és korabeli demók, köztük az eddig kiadatlan Forgotten Tune című, beállás során rögzített két perc hallható. A harmadik cd és a dvd pedig az 1993 decemberi Live And Loud koncert anyagát tartalmazza - a dvd-n még sok egyéb felvétellel (beállások, egyéb koncertek és a már általunk is bemutatott rendezői változat a Heart-Shaped Box klipjéből).

AZ IN UTERO-RÓL KIJÁRAT ROVATUNKBAN ÍRTUNK RÉSZLETESEN.

a Forgotten Tune (húsz másodperces bevezető után kezdődik):


a seattle-i Pier 48-ban az MTV számára rögzített 1993. december 13-i koncertfelvétel Live And Loud címmel került adásba, DVD-n az újrakiadás részeként jelenik meg először, és annak extrái közt szerepel ez a délutáni próbákon készült felvétel a Very Ape előadásáról, melynek elején Cobain dobol (!):



ez pedig ugyanonnan a Radio Friendly Unit Shifter:


ugyanonnan a Rape Me:


és ugyanonnan a Pennyroyal Tea:


a DVD extráinak másik érdekessége, a Nirvana utolsó, 1994. március 1-i müncheni fellépésének első három dala, bár ezek már szintén láthatók voltak, hiszen a Viva TV rögzítette azokat, de most itt vannak jobb minőségben - a nyitószám egy Cars-feldolgozás volt, a My Best Friend's Girl:


...aztán jött a Radio Friendly Unit Shifter...:


...harmaddiként pedig a Drain You:


szintén helyet kapott az extrák között az olasz Raitre Tunnel című tévéműsorában 1994 februárjában rögzített Serve The Servants:


az extrák negyedik ága pedig a francia Canal+ csatornán futott tévéműsor, a Nulle Part Ailleurs-ben rögzített felvételek, innen a Rape Me-t mutatjuk meg (a Pennyroyal Tea és a Drain You is elhangzott), a zenekar szépen kiöltözve, mellényben, nyakkendőben:

Címkék: nirvana
https://recorder.blog.hu/2013/09/26/elado_kurt_cobain_gyerekkori_haza_es_egyeb_nirvana-hirek
Eladó Kurt Cobain gyerekkori háza és megtekinthetők a kiadatlan Nirvana-felvételek
süti beállítások módosítása