Heti Top 10: zenészek ciki reklámszereplései

2013.09.22. 20:00, Frontrecorder

rottenindex.jpg

Az megvan, hogy a Globárradar rovatunkban épp most bemutatott The Strypes feldolgozta a Beatles Come Together című dalát a Harley-Davidson új reklámjához? A srácok maguk nem jelennek meg benne, de egy "kis" mellékes jövedelem kedvéért számtalan előadó vállal szerepet terméknépszerűsítő szpotokban, még úgy is, ha azzal égeti magát és/vagy rombolja a reputációját. Az ilyen kínos reklámalakításokból válogattunk össze tíz emlékezetes példát.

10. Tori Amos / Kellog's

Kísért a múlt: Tori Amos 21 évesen, 1984-ben, még zenészi pályafutása kezdete előtt szerepelt a Kellog's gabonapehely bugyuta reklámjában. Az igazi Cornflake Girl?

9. Snoop Dogg / Vybe Mobile

Viccesnek vicces, de közben azért egy kicsit olyan izé is a német Vybe Mobile mobilszolgáltató 2008-as reklámja, amelyben Snoop Dogg Roy Black német táncdalénekest imitálja, és a hűtőből ugrik elő.

8. John Lydon / Country Life

Önmagában a Country Life 2008-as reklámja is egészen vicces, csak hát mégis a Sex Pistols egykori énekese hirdeti benne a brit vajmárka nagyszerűségét. Ennyit a punkról? Vagy pont ez a punk? Mi sem tudunk dűlőre jutni a kérdésben, az viszont biztos, hogy ez a húzás a punkok szemében csúnya foltot ejtett Lydon hitelességén (aki egyébként Pistols utáni zenekara, az újraegyesített Public Image Limted 2009-es turnéjának finanszírozására költötte a reklámszereplésért kapott pénzt.)

7. MC Hammer / Taco Bell

MC Hammer védjegyes bő gatyája ejtőernyőként is kiválóan funkcionál, mint az ebből az óvodás szintű 1989-es Taco Bell reklámból kiderül. (Hammer nagyon rajta lehetett a gyorskaján, mert 1992-ben egy hasonlóan gyermeteg KFC-reklámban is szerepelt.)

6. David Bowie / Crystal

Az Elveszett jelentés című filmben a Bill Murray alakította kiégett amerikai színész vállalja el jó pénzért a Suntory japán whiskeymárka tévéreklámját, ami valahogy nem akar sikerülni (a valóságban például a Duran Duran is szerepelt Suntory-szpotban). Nem igazán sikerült az az 1980-as reklámfilm sem, amelyben David Bowie népszerűsíti a Crystal szakét; valószínűleg igézőnek kellett volna lennie, de az ahogyan a végén néz és az arca elé emeli poharát inkább hat röhejesen. 

MÉG TÖBB REKLÁMBAN SZEREPLŐ ZENÉSZ (ÉS ZENE) ITT.

5. Bob Dylan / Victoria's Secret

Bob Dylan szexi fehérnemű reklámban? Ööö...A dalnok 1965-ben egy sajtótájékoztatón kijelentette, ha egyszer termékhez adja a nevét, az csakis női ruházat lehet. 2008-ban a Victoria's Secret luxusfehérnemű márka felkérésére állta is a szavát. Bár ne tette volna.

4. Ringo Starr és a Monkees tagjai / Pizza Hut

Ringo eltökéli, hogy valóra váltja, amire a világ vár és újraegyesíti a Beatlest, de helyette hatvanas évekbeli amerikai vetélytársuk, a Monkees tagjait hozza össze ebben az 1995-ös Pizza Hut reklámban. Hát nem vicces? Nem.

3. Ozzy Osbourne / Pepsi Twist

Már bocsánat, de Ozzy tényleg elhülyülhetett, ha ilyet is bevállalt, mint ez a tíz évvel ezelőtti "csavaros" Pepsi-reklám, amelyben a sötétség kibaszott hercege azt álmodja, hogy az Osbourne-családból Osmond-família lett.  

2. 50 Cent / Vitamin Water

És egy újabb rapper a listán: 50 Cent, aki a Vitamin Water energiavíz márka 2007-es szpotjában Beethoven IX. szimfóniáját vezényli, a zenekar pedig a műbe beleszövi In Da Club című slágerének fő motívumát. De MIÉRT??? (Nyilván pénzért: 50 Cent az endorsementért cserébe kisebb tulajdonrészt szerzett a cégben.)

1. Status Quo / Coles Mince

Listánk élén egy egészen friss, pár hónappal ezelőtti reklám végzett, amelyben a Status Quo zenekar ad elő egy dalt arról, hogy az ausztrál Coles cég darált hús készítményeinek egyre csak csökken az ára... az egész annyira zavarba ejtően kínos, hogy nem tudjuk, sírjunk vagy nevessünk.

Címkék: heti top 10
https://recorder.blog.hu/2013/09/22/heti_top_10_zeneszek_ciki_reklamszereplesei
Heti Top 10: zenészek ciki reklámszereplései
süti beállítások módosítása