A Joy Division és a New Order lemezborítóinak tervezőjével csináltatna logót Kanye West

2013.09.17. 15:14, Frontrecorder

petersaville.jpg

Az éppen zajló London Design Festival idei életműdíjasa Peter Saville, aki elárulta, szó van arról, hogy vizuális arculatot tervez Kanye Westnek. A rapper és a neves manchesteri grafikus - ő jegyzi többek közt a Joy Division Unknown Pleasures albumának ikonikus borítóját - egyelőre még csak informálisan beszélgetnek a lehetséges együttműködésről; Kanye valami olyasmit szeretne, mint az Yves Saint Laurent márkajelzése.

Ha képzőművészetről, filmről, divatról, dizájnról vagy építészetről van szó, Kanye West köztudottan connoiseurként tekint magára,gyűjtőként és akkor is, amikor saját művészi vízióinak megvalósításáról van szó: My Beautiful Dark Twisted Fantasy albumának botrányt keltő borítóját az amerikai vizuálművész George Condo festette, saját ruhamárkája mellett tervezett kollekciót például az A.P.C. streetwear cégnek, Cruel Summer című első rövidfilmjének tavalyi Cannes-i Filmfesztiválon rendezett bemutatójához külön piramisalakú vetítőtermet építtetett, minimalista stílusú manhattani lakását az olasz Claudio Silvestrin tervezte - hogy csak néhány példát említsünk. Most pedig logót, illetve teljes vizuális arculatot terveztetne a popzenetörténet egyik legismertebb (egyebek közt pólómintaként újrahasznosított) lemezborítójának alkotójával, mert miért is ne?

AZ MEGVAN, HOGY AZ UNKNOWN PLEASURES BORÍTÓGRAFIKÁJÁT 3D-BEN IS KINYOMTATTÁK?

Saville és West egyébként Londonban találkoztak és kezdtek el ötletelni azon, hogy mutatna jól leírva a rapper neve. Egyelőre ennél tovább nem jutottak, illetve a grafikus annyit még elárult, hogy a rapper az Yves Saint Laurent jól ismert - 1961-ben született - logóját (a három egymásba érő kezdőbetűvel) említette, mint lehetséges kiindulási pont. Hivatalos megbízásról sincs szó, szóval lehet, hogy az egészből nem lesz semmi, mindenesetre már önmagában kettejük nevének összefüggésbe kerülése is hírértékű. Saville a Joy Divisionnek és a New Ordernek tervezett borítóival alapozta meg hírnevét, de Peter Gabriel So című 1986-os albumának, a Suede egy évtizeddel későbbi Coming Upjának és a Pulp 1998-as lemezének, a This Is Hardcore-nak a borítója is az ő munkája, legutóbb pedig az OMD veterán brit szintipop duó április elején megjelent új albumának grafikáján dolgozott.  

 

https://recorder.blog.hu/2013/09/17/a_joy_division_es_a_new_order_lemezboritoinak_tervezojevel_csinaltatna_logot_kanye_west
A Joy Division és a New Order lemezborítóinak tervezőjével csináltatna logót Kanye West
süti beállítások módosítása