Pegazusok Nem Léteznek kettős dalpremier!

2013.09.13. 12:00, rerecorder

pnl.jpg

A tavaly feltűnt, első, Szomorú számok című EP-jével rögtön a Recorder 2012-es kedvenc magyar kiadványai közé is beférő Pegazusok Nem Léteznek kvartettet elhelyeztük a magyarradaron, most pedig (az év első feléből való Segíts nekem után) friss 2013-as dalait, két szerzeményt, azaz egy online kislemezt is bemutatunk tőlük. Dalpremier, letöltési lehetőséggel!

Cover.jpgA Pegazusok Nem Léteznek a következő hónapokban folyamatosan dolgozik új dalokon és a többé-kevésbé már összeállt, 2014 elejére ígért bemutatkozó nagylemez rögzítésén, de előtte most egy virtuális kislemezzel jelentkezik. Az egyik legígéretesebb hazai popzenei formáció ezúttal is - a Segíts nekem című, tavasszal kiadott és már rádiókban is pörgő szerzeményhez hasonlóan - Kirschner Péter (Európa Kiadó) stúdiójában készítette az új dalok felvételeit, a keverést pedig másik zenekarából, az Esti Kornélból is ismert gitáros-dalszerző Lázár Domokos végezte. Domokos színművész szakos barátnője és a PNL énekes-dalszerzője, Ács Eszter mesél a két új szerzeményről: "A Senki nem beszél egy mondat. Nem tudom, hol van az eleje, vagy a vége. Ennyi szöveg az, amit folyamatosan tud ismételni az ember és ez pontosan az ellentéte annak a rengeteg mindennek, amit ilyenkor magában érez. Senki nem beszél. Mert nem tud. Mint valami ima. A Társasjáték ezzel szemben valóban egy ima, amit talán jobb is, ha nem hall az Isten."

A két dal valóban úgy működik mint egy kislemez két ellentétes oldala, a Senki nem beszél dinamikus (a PNL talán eddigi legsodróbb felvétele), már jól kihallatszik belőle, hogy a 2012 végén csatlakozott Németh Róbert (Heaven Street Seven) basszusgitárossal és Lázár Ágoston (Esti Kornél) dobossal négytagúra bővült felállás az eddig megjelent dalokra jellemző melankolikus, intim hangulatot jóval nagyobb zenei térrel és dinamikai ívvel toldja meg. A szintén jól felépített Társasjáték poroszkáló tempóból jut el egy felemelő klimaxig, majd csendesedik újra el.

További hír a zenekar felől, hogy a Szomorú számok EP-ről való Naíva felhangzik az HBO saját gyártású, Társasjáték című sorozatában is.

a Senki nem beszél című dal:


és a kislemez másik oldala, a Társasjáték című dal:


a dalok a zenekar Bandcamp-oldaláról és az alábbi lejátszón elhelyezett gombbal le is tölthetők:


a Pegazusok Nem Léteznek legközelebb szeptember 19-én lép fel az A38-on a morningdeer és a Mayberien Sanskülotts társaságában: Facebook-eseményoldal

https://recorder.blog.hu/2013/09/13/pegazusok_nem_leteznek_kettos_dalpremier
Pegazusok Nem Léteznek kettős dalpremier!
süti beállítások módosítása