A legnyerőbb, Németh Jucival közös számához készült a Run Over Dogs első klipje

2013.09.03. 19:08, Frontrecorder

rod.jpg

Szeptember 16-án jelenik meg a 2011 szeptemberében alakult, saját meghatározása szerint "egyfajta újragondolt, alternatív, és progresszív rock and roll"-t játszó budapesti Run Over Dogs első albuma, amelyről a négytagú zenekar eddigi pályafutásának legmeghatározóbb dalához, a Németh Jucival közös, enyhén bluesos Our Love-hoz készült egy klassz klip - habár a videónál érdekesebb az előtörténete.

A Run Over Dogs ugyanis pont az Our Love című dallal nyerte meg az R33 tavalyi underground zenei tehetségkutatójának zsűrijét és aztán magát a verseny is, a döntő egyik zsűritagja pedig Németh Juci volt. A butiktulajdonos énekesnőnek annyira bejött a srácok produkciója, hogy a Run Over Dogs ezután többször is fellépett a Nemjuci előtt, amelynek vezetője aztán énekesként és producerként is közreműködött az Our Love stúdióverziójának felvételében. Sőt, ő volt a producere a zenekar hamarosan megjelenő első albumának, amelynek elkészítését az R33-as fődíjuk tette lehetővé.

runoverdogs.jpg

A Run Over Dogs aztán idén elindult az idei Talentométeren is, ahol ezt a dalt is sikerrel adták elő, olyannyira, hogy az A38 és a Szerencsejáték Zrt. közös tehetségkutatóját is megnyerték, Ezek után érthető, hogy a zenekar ehhez a "nyerő" számához készíttette el az első igazi videoklipjét, méghozzá a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős diákjaibaiból álló alkotócsoport készítette, egyikőjük diplomamunkájaként. A klip egy párkapcsolat fejlődési szakaszait mutatja be, egy snittben végighaladva egy üresen álló épület négy szintjén. A csapat fél éven keresztül járta Budapestet, míg végül megtalálta az ideális helyszínt. Szerintünk megérte.

https://recorder.blog.hu/2013/09/03/a_legnyerobb_nemeth_jucival_kozos_szamahoz_keszult_a_run_over_dogs_elso_klipje
A legnyerőbb, Németh Jucival közös számához készült a Run Over Dogs első klipje
süti beállítások módosítása