A hosszú hétvégén Budapestet belepi a Fekete Zaj (Fesztivál)

2013.08.15. 16:00, rerecorder

fekete zaj.jpg

A hagyományosan Mátrafüred-Sástó festői környezetében megrendezésre kerülő Fekete Zaj fesztivál idén beköltözik Budapestre, de a színvonalból nem adnak alább a szervezők, és a szokásos három napot még egy plusznappal is megtoldották. Atari Teenage Riot, a Therapy?-ból Andy Crains frontember vagy éppen Jello Biafra egészíti ki a soktucatnyi magyar underground előadót.

A sötétebb metál, rock, alternatív, underground zenéket előnyben részesítő Fekete Zaj egy folyamatosan növekvő fesztivál képét mutatta az elmúlt években és erre az idei esemény sem cáfol rá. Augusztus 16-18. között, péntektől vasárnapig a Dürer Kertben váltja egymást több mint hatvan fellépő, majd augusztus 19-én, hétfőn az A38-on lesz egy zárónap.

Az ötödjére megrendezésre kerülő fesztiválon négy helyszín lesz, a fesztivál teljesen belakja a Dürer Kertet. Pénteken az Atari Teenage Riot lesz a főfellépő digitális hardcore-juk rendesen odabtesz, de a Kanagawa és a holland Rosa Menkman közös fellépése is izgalmasnak ígérkezik, valamint a számos magyar előadó (Hangmás, Tej, a legendás KINZOisHERE) is kellően vonzó.

Szombaton a Fekete Zajok alapzenekara, a VHK szabadul el, de lesz Pozwakowski, Alba Hyseni Project és egy orosz zenekar is, a Theodor Bastard, melyet az orosz Dead Can Dance-keént szoktak emlegetni, nem alaptanul.

Vasárnap a többek között Képzelt város, Grabanc, Volkova Sisters veszi körbe a Therapy?-frontember Andy Crains műsorát. Crains három hónapja kezdett akusztikus élő fellépéseket adni, de a Therapy? attól még nagyon is működik, épp stúdióznak. És persze ezeken kívül is számtalan érdekes koncert várható.

itt a hétvége programja:

feket.jpg

A hétfői zárónapon az A38-on pedig Jello Biafra lép fel Guantanamo School Of Medicine nevű zenekarával, mellyel már három éve is láthattuk Budapesten, amikor a VHK-val is zenélt közösen. Ezen a napon a Kollaps és az ETA zenél még a hajón.

a fesztivál hivatalos oldala

a Fekete Zaj Facebook-oldala

a hétfői Biafra-nap Facebook-eseményoldala


az Atari Teenage Riot mostanában élőben: 


Andy Crains szólóban adja elő a Screamagert: 


Jello Biafra Budapesten, 2010-ben, amint a California Über Allest énekli: 

https://recorder.blog.hu/2013/08/15/a_hosszu_hetvegen_budapestet_belepi_a_fekete_zaj_fesztival
A hosszú hétvégén Budapestet belepi a Fekete Zaj (Fesztivál)
süti beállítások módosítása